Průzkum HN ukázal, že vodu z kohoutku poskytuje stále více podniků. Zákazníkům ji ale většinou aktivně nenabízejí.
Proč zákazníkům neposkytnout vodu z kohoutku? Nikdo za mě nájem nezaplatí, zní nejčastěji z úst majitelů. A jaké jsou další argumenty restauratérů, kteří točenou vodu buď neposkytují vůbec, nebo poskytují, ale nechtějí?
Gurmania
"Abychom za chvilku nemuseli pocestným dávat k té vodě ještě chléb."
Restaurace U Tenisu
"Za vodné a stočné platím ročně kolem padesáti tisíc korun."
Lavička
"Otázka nezní proč ne, ale proč ano? Rovněž nenabízíme smažený sýr nebo tatarský biftek."
Zlatý důl
"Je skutečně úsměvné, když si zákazník po pečlivém prohlížení vinného lístku konečně vybere víno a pak si k němu objedná chlorovanou pražskou vodu z kohoutku."
My darling clementine
"Já se ptám, proč někdo vyžaduje vodu zdarma, když stát a jiní od restauratérů požadují za vše poplatky? A to ještě v době, kdy jich plno krachuje?"
Svatý Prokop
"Host je v našem prostředí, námi obsluhován, používá naše soukromé nádobí. A pokud si ještě dojde na záchod, využije vodu zdarma tam. Nikoho nekontrolujeme, zda si při mytí rukou nabírá vodu do láhve."
"Zákazník si může natočit vodu zdarma o dvě patra níž na toaletách."
Luboš Grünwald
vedoucí kavárny, která nabízí dvě deci kohoutkové vody za 29 korun
Zdroj: www.ihned.cz
20.09.2011 - 11:02:39
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...