GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.11.2018, svátek má Nikola
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Linea Nivnice čeká opět zisk 25 mil. Kč, tržby jí klesly o 12 pct


ilustrační fotoNejvětšímu tuzemskému zpracovateli ovoce a producentovi ovocných nápojů - podniku Linea Nivnice vloni meziročně klesly tržby o 12 procent na 1,04 miliardy korun. Propad společnost zaznamenala zejména ve vývozu na Slovensko, a to o 20 procent. Zisk ale očekává na úrovni předchozího roku zhruba 25 milionů korun. ČTK to dnes řekl předseda představenstva a generální ředitel firmy Gabriel Slanicay.


Linea vloni zaznamenala i pokles u prodeje ovocných šťáv v kategorii takzvaných privátních značek obchodních řetězců. Naopak se jí zvýšil prodej prémiového segmentu u značky HELLO, čímž firma potvrdila vedoucí postavení na českém trhu ovocných šťáv s podílem přes 35 procent.


Výrobce ovocných šťáv na Uherskohradišťsku zaměstnává 251 lidí, což je zhruba stejně jako o rok dříve. Propouštění neplánuje. "V případě poklesu poptávky podnik pracuje ve zkráceném týdenním režimu," dodal ředitel. Cílem pro letošní rok je podle něj udržení loňského obratu a kladného hospodářského výsledku.


A.s. Linea Nivnice vznikla v roce 1994 privatizací státního podniku Linea, která byla součástí Slováckých konzerváren Uherské Hradiště.

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: čtk
15.02.2010 - 08:17:51



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 2 plus 7 je
 

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.