GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 21.10.2018, svátek má Brigita
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Evropská komise chce zakázat, aby se do džusů přidával cukr


ilustracni fotoEvropská komise chce zakázat, aby výrobci do ovocných džusů přidávali dodatečný cukr. Přijala kvůli tomu dnes návrh na změny patřičné směrnice. Ty pro vstup v platnost musejí schválit i členské země a také europoslanci. Komise svůj návrh odůvodnila bojem proti tloustnutí obyvatelstva.

 

Navrhované opatření má sloužit k podpoře vyvážené stravy. Dodatečný cukr, kteří někteří výrobci do džusů přidávají, by byl podle plánu komise povolen pouze pro nektary a některé další speciální produkty. Vždy by to ale muselo být jasně vyznačeno na obalu.

 

Brusel na tloustnutí evropské populace upozorňuje dlouhodobě. Přichází také s různými programy i normami, které mají pomoci tento problém řešit. Mezi nimi je třeba program, v jehož rámci žáci ve školách mají možnost dostávat zdarma ovoce nebo zeleninu. K němu se připojila i Česká republika.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
23.09.2010 - 06:51:14

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

14.09.2011 - Calvados - pálenka s historií

Calvados je typickým francouzským destilátem. Vyrábí se destilací zkvašeného jablečného ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.