Uruguayský Striploin steak s chutney z uzených rajčátek, Garbanzo salátem a jalapenos krustou, čerstvé chorizo na víně nebo katalánský krém s příchutí calvadosu v karamelové krustě servírovaný s lesním ovocem.
Přesně na takové lahůdky se mohou těšit návštěvníci festivalu Gastronomico, kterého se zúčastní šest pražských restaurací. "Nemůžeme si nechat ujít steaky, paellu dělanou v autentické španělské restauraci a mexické tortilly z restaurace Las Adelitas. Právě malé tortilly a další dobroty dělají čtyři kuchaři z Mexika v malé restauraci na Vinohradech podle receptů svých maminek," láká mluvčí festivalu Pavel Suchánek.
Festival začíná v pátek 23. září na Občanské plovárně od šesti večer.
"Několik latinskoamerických a španělských restaurací a distributorů bude nabízet to nejlepší z jejich menu. Navíc jsme pozvali pět renomovaných španělských kuchařů, kteří budou připravovat autentické delikatesy, které jinak v Praze neochutnáte," tvrdí Suchánek. Kromě jídla bude na Občanské plovárně i barmanská show, živá latinskoamerická hudba, taneční představení i kuchařské workshopy. "Program máme až do neděle a lidé mohou přijít i s malými dětmi, protože pro ně máme připraven speciální program," říká Suchánek.
Pořadatelé pozvali na festival i několik vyhlášených kuchařů ze Španělska. Návštěvníci mohou ochutnat jídla Aitora Olabegoyi, který v roce 1999 vyhrál soutěž o nejlepšího mladého kuchaře Španělska a od té doby pracoval v restauraci známého propagátora molekulární kuchyně Ferrana Adrii. Olabegoya poslední tři roky vaří v restauraci Arola hotelu Arts Ritz Carlton.
Dalším známým kuchařem je michelinskou hvězdičkou ověnčený Angel Pascual. Ten bude nabízet pokrmy se zvěřinou a houbami. Z ryb například pomalu vařenou tresku s mátou a hráškem po katalánsku nebo zajímavé kombinace masa, jako je třeba vepřové s kardamomem a omáčkou z vermutu, plodů malých pomerančů a hub.
Amande restaurant
Uruguayský Striploin steak
El Arriero
Argentinská roštěná
El Centro
Paella s kuřecím masem
Hacienda Mexicana
Mini Burritos
La Bodega Campo
Flank steak
Las Adelitas
Enmoladas - kukuřičné tortilly
Zdroj: www.ihned.cz
Autor: Bedřich Kratochvíl
20.09.2011 - 10:29:11
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...