GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » POTRAVINY/KUCHYNĚ

Autentické chutě Španělska a Latinské Ameriky



Uruguayský Striploin steak s chutney z uzených rajčátek, Garbanzo salátem a jalapenos krustou, čerstvé chorizo na víně nebo katalánský krém s příchutí calvadosu v karamelové krustě servírovaný s lesním ovocem.

 

 

 

ilustracni foto

 


Přesně na takové lahůdky se mohou těšit návštěvníci festivalu Gastronomico, kterého se zúčastní šest pražských restaurací. "Nemůžeme si nechat ujít steaky, paellu dělanou v autentické španělské restauraci a mexické tortilly z restaurace Las Adelitas. Právě malé tortilly a další dobroty dělají čtyři kuchaři z Mexika v malé restauraci na Vinohradech podle receptů svých maminek," láká mluvčí festivalu Pavel Suchánek.


Festival začíná v pátek 23. září na Občanské plovárně od šesti večer.


"Několik latinskoamerických a španělských restaurací a distributorů bude nabízet to nejlepší z jejich menu. Navíc jsme pozvali pět renomovaných španělských kuchařů, kteří budou připravovat autentické delikatesy, které jinak v Praze neochutnáte," tvrdí Suchánek. Kromě jídla bude na Občanské plovárně i barmanská show, živá latinskoamerická hudba, taneční představení i kuchařské workshopy. "Program máme až do neděle a lidé mohou přijít i s malými dětmi, protože pro ně máme připraven speciální program," říká Suchánek.


Pořadatelé pozvali na festival i několik vyhlášených kuchařů ze Španělska. Návštěvníci mohou ochutnat jídla Aitora Olabegoyi, který v roce 1999 vyhrál soutěž o nejlepšího mladého kuchaře Španělska a od té doby pracoval v restauraci známého propagátora molekulární kuchyně Ferrana Adrii. Olabegoya poslední tři roky vaří v restauraci Arola hotelu Arts Ritz Carlton.


Dalším známým kuchařem je michelinskou hvězdičkou ověnčený Angel Pascual. Ten bude nabízet pokrmy se zvěřinou a houbami. Z ryb například pomalu vařenou tresku s mátou a hráškem po katalánsku nebo zajímavé kombinace masa, jako je třeba vepřové s kardamomem a omáčkou z vermutu, plodů malých pomerančů a hub.

 

Šest restaurací

 

Amande restaurant
Uruguayský Striploin steak


El Arriero
Argentinská roštěná


El Centro
Paella s kuřecím masem

 

Hacienda Mexicana
Mini Burritos


La Bodega Campo
Flank steak

 

Las Adelitas
Enmoladas - kukuřičné tortilly

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Bedřich Kratochvíl
20.09.2011 - 10:29:11

POTRAVINY/KUCHYNĚ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.