Pětice kuchařů Regionálního týmu Praha Asociace kuchařů a cukrářů ČR (RTP) ve složení Jan Davídek, Lucie Průšová, Antonín Bradáč, Martin Liška a Milan Macháček se letos již podruhé vydala do Thajska, kde se zapojili do prestižního mezinárodního klání Pattaya City Culinary Cup. Pražský tým se zúčastnil hlavní soutěže s názvem Gourmet Seafood Challenge a v hlavní kategorii "The Buffet" soutěžil s dalšími čtrnácti týmy z deseti zemí světa, z nichž některé byly národní týmy daných zemí. Mezi hlavní favority na vítězství patřily národní týmy Singapuru, Hongkongu nebo Malajsie, ale i tentokrát čeští kulinářští odborníci z RTP v silné konkurenci dokázali, že se ve světě vysoké gastronomie neztratí a pro Českou republiku získali bronzovou medaili. Soutěžní disciplína spočívala v přípravě bufetového menu během časového limitu. Tým připravil 20 porcí od každého z devíti chodů, některé povinně s použitím thajských surovin.
Zdroj: www.ihned.cz
24.11.2011 - 06:15:00
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...