GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » POTRAVINY/KUCHYNĚ

Do nového roku lehce a nápaditě s Philadelphií light

 

 

 

 

Do noveho roku lehce a napadite s Philadelphii light

Dopřáli jste si o Vánocích více jídla a nejrůznějších cukrovinek, než obvykle a nyní přemýšlíte o tom, že je na čase odlehčit jídelníček? Obáváte-li se toho, že zdravá jídla Vám nebudou příliš chutnat a Vaše předsevzetí Vám tak dlouho nevydrží, pak určitě vyzkoušejte nápadité recepty s Philadelphií light, které Vás okouzlí nejen svou nenáročností, ale především delikátní chutí. Krémový sýr Philadelphia light obsahuje pouze dvanáct procent tuku, přesto si zachovává krémovou konzistenci. Díky své jemné chuti a širokým možnostem použití je tak ideálním pomocníkem při přípravě odlehčených jídel  

 

 

 


„Cream cheese Philadelphia je světově oblíbený krémový sýr, který se prodává v devadesáti čtyřech zemích po celém světě. V Čechách proslul tento sýr především jako základní ingredience známého cheesecaku," říká Martin Kincl, marketingový ředitel značky Philadelphia pro Českou republiku. „Těší nás, že v poslední době objevuje kouzlo Philadelphie stále více kuchařů a kuchařek. Tento sýr se tak dostal do povědomí široké veřejnosti i jako výtečná ingredience například do krémových omáček, polévek, dipů či dalších typů jídel. Pro inspiraci, jak lze Philadelphii využívat v teplé kuchyni, nyní přinášíme tipy na zajímavé recepty," dodává Martin Kincl.

 

 


Kremove rizoto s houbami a spenatem

1) Krémové rizoto s houbami a špenátem


Počet porcí: 4
Čas na přípravu: 25 min.


Přísady
1 pórek nakrájený na kolečka
1 lžíce oleje


300 g rýže
250 g žampionů
1 litr zeleninového vývaru
100 g špenátových listů
175 g Philadelphia smetanový sýr Light


Příprava
1. Pórek osmahneme na rozpáleném oleji na pánvičce, přidáme rýži na rizoto a dusíme, dokud není lehce sklovitá.
2. Přidáme 100 ml zeleninového vývaru. Zbývající vývar přidáváme po troškách tak, aby rýže plynule nabrala tekutinu. Dále vaříme až dokud nebude rýže al dente (do poloměkka).
3. Přidáme žampióny a špenát a chvíli povaříme.
4. Nakonec přidáme při mírné teplotě Philadelphii, kterou necháme rozpustit a poté již vychutnáváme.

 

 


Braniborske varene brambory

2) Braniborské vařené brambory


Počet porcí: 4
Čas na přípravu: 30 min.


Přísady
1,5 kg brambor
1 lžička kmínu
2 červené cibule
300 g smetanového sýru Philadelphia (Original, s bylinkami nebo light)
3 lžíce mléka, 4 lžičky olivového oleje


Příprava
1. Umyjeme brambory a vaříme je v osolené vodě s kmínem podle velikosti 20-30 minut. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky.
2. Smetanový sýr Philadelphia promícháme s mlékem do hladka a poté přidáme nakrájenou cibuli. Pokapeme olivovým olejem dle chuti. Servírujeme s brambory.

 

 


Kurece panvicka Philadelphia

3) Kuřecí pánvička Philadelphia


Počet porcí: 4
Čas na přípravu: 25 min.


Přísady
3 kuřecí prsíčka (cca 150 g)
1 lžíce oleje
200 g cukrového hrášku
3 mrkve
1 pórek nakrájený na kolečka
250 ml zeleninového vývaru
175 g Philadelphie light
1 malá bageta


Příprava
1. Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na 1 lžíci oleje, přidáme sůl a pepř.
2. Zeleninu osmažíme na pánvi ve zbývajícím oleji, zalijeme vývarem a necháme krátce vařit.
3. Přidáme Philadelphii a necháme rozpustit, podáváme s bagetou.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

18.01.2012 - 13:57:54

POTRAVINY/KUCHYNĚ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.