GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » POTRAVINY/KUCHYNĚ

McDonalds vaří podle Babici

 

 

ilustracni fotoNa oslavu svého jubilea bude fast food podávat české "speciality".

 

 

Uplynulo 20 let od chvíle, kdy celosvětový řetězec s rychlým občerstvením McDonalds vstoupil na český trh. Při této příležitosti se chystá rozšířit sortiment o české "speciality". Od dubna se můžete těšit na McSmažák.


Česká kuchyně v McDonalds


Řetězec McDonalds v poslední době kladl důraz na kvalitní ingredience a zajímavé receptury. Gurmán Pohlreich by si asi nepochutnal, ale v rámci rychlého občerstvení to byl posun k lepšímu. Nyní útočí na české chutě tak trochu po "babicovsku".


S lokální nabídkou šitou českému zákazníkovi na míru McDonalds přichází poprvé od vstupu na trh. Podobně jako v jiných zemích se snaží "lokalizovat" nabídku a zbavit se nálepky anonymního globálního řetězce. O tom, co nás po oblíbeném smažáku na vertikální způsob čeká, ještě není rozhodnuto. Má jít o specifika české gastronomie posledních dvaceti let. Že by tlačenka nebo buřt s cibulí?


V rámci kampaně "20 let s vámi" chce McDonalds aktivně zapojit své zákazníky. Stejně jako fanoušci Deli nebo Bohemia Chips budou i příznivci rychlého občerstvení navrhovat produkt - nový hamburger. Sendvič připravený podle vítězné receptury pak bude k dostání v restauracích.


Zaměření na televizi


Na oslavu jubilea pokračuje McDonalds v lokální televizní kampani. Spoty inspirované zážitky zákazníků a zaměstnanců poběží během celého roku.


Společnost McDonalds v loňském roce významně posílala investice do televizní reklamy. Méně peněz šlo naopak do rádia, tisku a na venkovní reklamu. Podle slov marketingového ředitele Davida Wernera plánuje společnost letos do médií investovat zhruba o 10 % více než v roce 2011. Podle ceníkových cen se jedná o částku přesahující 220 milionů korun, skutečné investice ale budou kvůli slevám významně nižší.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Eva Zakálová
27.03.2012 - 10:57:09

POTRAVINY/KUCHYNĚ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.