GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » POTRAVINY/KUCHYNĚ

Paštiková rošáda: Hamé převezme konkurenční Seliko

 

haméSpolečnost Hamé přebírá od 1. února výrobu a distribuci výrobků společnosti Seliko. Jde o jednu z největších změn v potravinářství.

 

Poté, co spolu dlouho bojovali jako konkurenti, se z nich stávají spojenci. Společnost Hamé a společnost Seliko se dohodly, že od 1. února Hamé převezme výrobu a distribuci všech výrobků Selika.

Tuzemská konzervárenská jednička Hamé bude dodávat výrobky Seliko na český, slovenský a maďarský trh. Již minulý měsíc Hamé posílilo svoji pozici na trhu, když převzalo od hněvotínské společnosti Apetit food práva k používání ochranné známky Apetit. Hamé od Apetitu zároveň přebírá i distribuci baget, sendvičů a chlazených hotových jídel z olomouckého závodu a depa. Podnik tak významně posílil svoje pozice na bagetovém trhu v ČR, ale i na Slovensku, kde dosud Hamé bagety neprodávalo.

Nyní Hamé upevňuje i pozici na konzervárenském trhu. "Seliko jako tradiční značka českého trhu konzervovaných potravin prošla v uplynulých 3 letech úspěšnou restrukturalizací, která vyřešila hluboké šrámy z dob turbulentní privatizace. Uzavřená transakce pak podtrhuje základní cíl vedení firmy, kdy došlo k naplnění záměru obnovy obchodních pozic a jejich postoupení strategickému partnerovi," uvedli ve společném prohlášení šéfové obou firem Roman Souček ze Selika a Roman Jagoš z Hamé.


reklama:

Převzetím Selika společností Hamé dojde podle nich k upevnění tržních pozic této značky, která má vedle mediálně podporovaných značek Hamé své nezastupitelné místo na trhu. "Dojde tak tedy ke spojení dvou značek – Hamé a SELIKO, které si dosud na trzích navzájem konkurovaly."

Hamé transakcemi významně posiluje své pozice jak v segmentu trvanlivých potravin, tak v segmentu chlazených potravin i v segmentu rychlého občerstvení. "Potvrzujeme tak roli silného hráče na potravinářském trhu, který je připraven v období ekonomické krize posílit své portfolio o značky, které by současný ekonomický tlak nemusely přežít," dodal šéf Hamé Jagoš.

Hamé je přední tuzemskou potravinářskou a konzervárenskou skupinou. Hlavou holdingu je s.r.o. Hamé, které vzniklo převzetím Hamé islandskou firmou Nordic Petrners. Původní a.s. Hamé Babice, která vznikla v roce 1992 privatizací státního podniku Biofruct Babice, po fúzi zanikla. V Babicích má nyní Hamé jen výrobní závod.

Kromě českých závodů má Hamé dceřiné firmy v Rumunsku, Maďarsku, Rusku, Polsku, na Ukrajině a Slovensku. Zaměstnává v nich přibližně 2900 pracovníků. Své zboží exportuje do téměř 40 zemí světa. Pod Hamé v Česku patří mimo jiné značky Otma, Veselá pastýřka a Znojmia.

 

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Libor Akrman
28.01.2010 - 15:06:12



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 2 plus 7 je
 

POTRAVINY/KUCHYNĚ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.