Vysočanský Clarion Congress Hotel Prague hostí 20. března letošní finále již devátého ročníku soutěže Kuchař roku, kterou tradičně pořádá Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Celodenní klání doplněné bohatým programem slavnostně završí XIX. Reprezentační ples AKC ČR.
Soutěží se ve dvou kategoriích - junior a senior, přičemž v každé z nich změří své kuchařské umění osm zástupců, kteří prošli sítem semifinále. Odborná porota bude hned v několika kategoriích hodnotit exkluzivní tříchodové menu ve stylu moderní české kuchyně. Posuzovat se budou jak praktické dovednosti přímo při přípravě soutěžních pokrmů, tak finální prezentace, kreativita a náročnost.
Během finálového dne se také uskuteční doprovodná cukrářská soutěž organizovaná společností Unilever Foodsolutions, generálního partnera akce. Hostící Clarion Congress Hotel Prague bude zastupovat cukrářka Andrea Lechnerová, která na podobných gastrosoutěžích za své umění pravidelně sklízí významná ocenění.
V rámci akce proběhne i volební valná hromada největší pobočky AKC ČR - Praha a střední Čechy, do jejíhož předsednictva byl tentokrát nominován i Miroslav Soukup, šéfkuchař vysočanského hotelu Clarion za svou dosavadní práci a aktivity spojené s podporou kuchařského řemesla.
Na akci je zvána odborná i laická veřejnost a připraven je tradičně bohatý program. Kromě gastrokina, odborných přednášek a workshopů mohou být hosté svědky pokusu
o překonání rekordu největšího špízu, který bude následně vydražen pro charitativní účely. Celodenní kuchařský maraton zakončí XIX. Reprezentační ples AKC ČR. Při této významné příležitosti připravil Clarion Congress Hotel Prague pro návštěvníky speciální zvýhodněnou nabídku ubytování.
Hlavní strana | Články od nejnovějšího | Aktuálně | Alkoholické nápoje | Pivo | Víno | Nealkoholické nápoje |
Potraviny/Kuchyně | Hotel/Wellness/Spa |
Nové výrobky • | Recepty • |
Inzerce • |
Databáze dodavatelů • | Nápoják • |
08.03.2010 - 07:12:42
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...