GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 16.04.2024, svátek má Irena
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » POTRAVINY/KUCHYNĚ

McDonalds otevírá největší restauraci v České republice s 262 místy k sezení

 

 

 McDonalds otevira nejvetsi restauraci v Ceske republice Zrekonstruovaná restaurace na Václavském náměstí se rozkládá na 3 podlažích a zákazníkům nabízí kromě rychlého občerstvení hned 2 McCafé

 

Společnost McDonalds ČR/SR dnes po více než roční rekonstrukci znovu otevírá v Praze na Václavském náměstí svou největší restauraci. Tato druhá nejstarší provozovna v České republice prošla během patnáctiměsíčního uzavření kompletní přestavbou. Zásadní změny zaznamenaly nejen vnitřní uspořádání prostor a design interiéru, ale také používané technologie a nabízené služby. Nově zrekonstruovaná restaurace McDonalds na Václavském náměstí se jako jediná v České republice rozprostírá na třech podlažích a kromě klasického rychlého občerstvení nabízí hned dvě McCafé.


Historický objekt Václavské náměstí 9 byl vybudován v letech 1913 - 1914 podle návrhu architekta Matěje Blechy. V roce 2010 byla zahájena rozsáhlá přestavba, v rámci níž bylo zachováno s ohledem na požadavky památkové péče pouze průčelí a část nosných stěn, sloupů a stropních konstrukcí, ostatní bylo vybudováno nově. Z toho důvodu se zásadní změny dotkly i restaurace McDonalds. Prostory restaurace McDonalds byly přesunuty z původního prvního patra do dvou pater suterénu, přízemí zůstalo.

 


Celková kapacita restaurace byla navýšena na 262 míst k sezení (McCafé v přízemí 30 míst, McCafé v prvním suterénu 32 míst, lobby McDonalds 200 míst). Restaurace poskytne pracovní příležitost pro 135 zaměstnanců, v sezóně až pro 180, z nichž 25 jsou profesionálně vyškolení baristé McCafé.


„Znovuotevření naší vlajkové restaurace je významným milníkem pro společnost McDonalds," uvedl Radek Janalík, generální ředitel McDonald`s ČR a SR. „Restaurace je v mnoha ohledech výjimečná. Designem počínaje, přes unikátní uspořádání provozovny až po technologické novinky. Její jedinečnost je dána i polohou. A s tím souvisí i atraktivita pro zákazníky. Očekáváme denní návštěvnost více než 3 000 zákazníků."


Od srpna 1992, kdy byla tato restaurace poprvé otevřena, si vybudovala pozici vlajkové lodě McDonalds s mnoha prvenstvími v rámci České i Slovenské republiky - největší restaurace s největším počtem zaměstnanců, největší plochou kuchyně a vybavení, největším počtem pokladen i obsloužených zákazníků. Tato prvenství si díky inovacím zachová i nadále.

 

Dvě McCafé v jedné restauraci


V restauraci McDonalds na Václavském náměstí se nachází dvě kavárny McCafé, které nabízejí kávové speciality, vynikající čaje a výběr z téměř dvaceti prvotřídních dezertů. Návštěvníkům přinášejí možnost posezení a relaxace v příjemném kavárenském prostředí. Koncept kaváren McCafé vznikl v roce 1993, kdy bylo otevřeno první McCafé v australském Melbourne. V Evropě tento koncept jako první představilo na konci 90. let Irsko. Dnes jsou kavárny McCafé po celém světě. V České republice bylo McCafé představeno v červenci roku 2009 a nyní je v provozu již celkem 20 restaurací s McCafé, které se těší velké oblibě. Tržby McCafé činí v průměru 7 % z celkových tržeb restaurace.


McDonaldsUnikátní design


Restaurace je sjednocena designem Qualité. Jedná se o jeden z osmi dostupných evropských designů a dle pravidel společnosti McDonalds Corp. mohou v jedné zemi fungovat maximálně 2 - 3 restaurace s tímto designem. Restaurace na Václavském náměstí je vůbec první restaurací v České republice s designem Qualité. Obě McCafé jsou v designu Flow.


Technologické inovace


Nově zrekonstruovaná restaurace nezapomíná kromě designových ani na technologické inovace pro zákazníky. Nový výdejní pult se zabudovaným nabídkovým displejem a čtečkou platebních karet, umožňuje užší kontakt se zákazníkem a pohodlnější platbu. Restaurace poskytuje zákazníkům také připojení na WiFi zdarma. Novinkou je také Take Away okénko na přímý prodej z ulice.
Technologické inovace kuchyně zaručí zákazníkovi čerstvost a kvalitu výrobků, ale také usnadní práci i zaměstnancům. Kuchyně je vybavena novými fritézami s úspornějším a kvalitnějším zacházením s fritovacím olejem. Přístroje používají jen tolik oleje, kolik je opravdu nezbytně nutné na přípravu hranolek. A navíc po každém dvanáctém smažení olej automaticky čistí a filtrují. Tím se naprosto eliminují jakékoliv zbytky v oleji a výsledný produkt je ještě kvalitnější.
Uveden do provozu je také zcela nový systém ozonizéru pro odstraňování zápachu a výparů tuků z digestoří, fritéz a grilů. Tento systém rozkládá vzduch v kuchyni a separuje z něj páry z tuků a olejů. Tím je vypouštěný vzduch nejen zbaven vzniklých nečistot, ale také jakýchkoliv vůní a zápachů.


McDonalds na Václavském náměstí je aktivním členem Sdružení Nového Města pražského, které podporuje podnikání v centru Prahy a usiluje o kultivaci prostředí a zvýšení bezpečnosti.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

20.04.2011 - 20:41:00

POTRAVINY/KUCHYNĚ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.