GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.08.2018, svátek má Bernard
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » POTRAVINY/KUCHYNĚ

Trend letošního léta: zmrzlina „light"

 

 

Trend letosniho leta: zmrzlina „light“Pokud přemýšlíte, jak si v letošní letní sezoně získat zákazníky něčím novým, mohla by vás zaujmout zmrzlina „light". Jedná se o italskou odpověď na zvyšující se požadavky zdravého životního stylu a nízkokalorické stravy. Pan Černý, ředitel CESK a.s., dodává: „při velké konkurenci v oboru je klíčové sledovat trendy a inovovat své strategie, ideální je každou sezonu obohatit zmrzlinové portfolio o nové, osobité receptury. Zapomenout bychom neměli ani na nové technologie a kvalitní zmrzlinové stroje, např. italského výrobce Frigomat, které mají v konkurenčním boji také své místo" Myšlenka i realizace nového konceptu zdravé zmrzliny pochází z Itálie, je ale zřejmé, že se tento trend rychle rozšíří i do dalších zemí.

 

 

Italská tradice zmrzliny v novém


Pravá italská zmrzlina je spojena s plnotučnou smetanou, čerstvým ovocem a dalšími kvalitními ingrediencemi jako je čokoláda, oříšky nebo karamel. Opravdu kvalitní a dobrá zmrzlina je velmi chutná a energeticky hodnotná. Ale pro některé, kterým dnešní trend zdravé výživy velí vyhýbat se této tradiční pochoutce, může být zklamáním, nenajdou-li stejně chutnou adekvátní náhradu. Kromě toho se v současnosti také zvyšuje počet zákazníků, kteří mají specifické zdravotní nároky (např. diabetici či celiaci) a přesto by si rádi vychutnali opravdu dobrou zmrzlinu.

 

 
Pokud chcete uspět a nabídnout svým zákazníkům zmrzlinu, která je dobrá i zdravá zároveň, můžete se inspirovat koncepcí italských firem PreGel nebo MEC3. Společnost PreGel pojmenovala svou zmrzlinu jako Gellato della Salute, tedy zmrzlina pro zdraví.


Klasifikace nízkotučné zmrzliny


Pokud přemýšlíte, že do svého portfolia zahrnete zmrzlinu se sníženým obsahem tuku, nebo zmrzlinu light, podívejte se, jaké nároky jednotlivé druhy odtučněné zmrzliny mají. Můžete se rozhodnout, která ze zdravějších variant zmrzlin by mohla odpovídat nárokům vašich zákazníků.
• Reduced fat/Snížený obsah tuku - zmrzlina obsahuje minimálně o 25% méně tuku než srovnatelné produkty
• Light - zmrzlina obsahuje minimálně o 50% méně celkového tuku nebo o 33 kalorií méně než srovnatelné produkty
• Lowfat /nízkotučná - zmrzlina obsahuje maximálně 3 gramy celkového tuku na jednu porci
• Nonfat /bez tuku - zmrzlina obsahuje méně než 0,5 gramů tuku na jednu porci


 

Italská zmrzlina PreGel


PreGel je italská společnost založená v roce 1967 v Reggio Emilia Lucianem Rabboni. Je jedním z největších producentů a distributorů ingrediencí pro zmrzlinu, sorbety, mražené jogurty a semifreddo. Její úspěch souvisí zejména s orientací na světové novinky, inovativní produktové řady a široké portfolio.


PreGel vyrábí jedinečnou linii Wellness, která zahrnuje kompletní řadu produktů vytvořených pro uspokojení potřeb konzumentů, kteří mají specifické zdravotní nároky nebo hlídají kalorie. Všechny produkty v této řadě mají ultra nízký obsah kalorií, jsou obohacené probiotickými látkami Beneo a jsou slazené speciálním přírodním sladidlem Splenda.


Wellness báze PreGel vychází vstříc trendu zdravého životního stylu. Zmrzlina vyrobená ze sušených bází má přirozeně sladkou chuť, aniž by obsahovala sacharózu. Zmrzliny jsou určeny pro zákazníky, kteří nechtějí konzumovat tučné výrobky, nebo mají nízkokalorickou životosprávu. Báze Wellness se připravují smícháním s vodou a čerstvým, případně mraženým ovocem. Ke zmrzlině je možné podávat ochucované ovocné pasty.


Trend letosniho leta: zmrzlina „light“

Gellato della Salute, aneb zmrzlina pro zdraví


Ačkoliv v nás mohou nízkokalorické potraviny vyvolávat představu nevýrazné chuti, PreGel se snaží sladit chuťové i zdravotní aspekty zmrzliny. Zmrzlina tak neobsahuje sacharózu ani tuk, je vhodná i pro zákazníky, kteří nemohou jíst mléko a mléčné výrobky. Bonusem je obsažená vláknina Beneo, která harmonizuje trávení, zvyšuje vstřebávání vápníků a stimuluje obranyschopnost. PreGel nabízí široké spektrum příchutí zdravé zmrzliny, speciální výrobky jsou určeny přímo pro celiaky a diabetiky.


Výsledná energetická hodnota 100g zmrzliny, vyrobené z bází PreGel se pohybuje kolem 80 - 90 kalorií, zatímco hodnota „nešizených" smetanových zmrzlin se na 100 g bez problémů vyšplhá i přes 200 kalorií.


Pro výrobu zdravé a přesto chuťově výborné zmrzliny se vám bude hodit nový zmrzlinový stroj, podle preferencí svých zákazníků můžete vybírat v kategoriích stroje na točenou zmrzlinu a stroje na kopečkovou zmrzlinu.


 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

22.05.2011 - 17:30:21

POTRAVINY/KUCHYNĚ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

20.08.2010 - Jak se loni dařilo pražským hotelům

Společnost Labartt Hospitality ve spolupráci s ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

14.04.2014 - Barman Milan Červenka ovládl Bohemia Sekt Cocktail Competition

Prestižní soutěž v barmanském a baristickém umění Grand Prix ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.