V restauraci La Bodeguita del Medio byl představen světový unikát: Summer Snow - prášková forma koňaku Coeur de Cognac
V pražské restauraci La Bodeguita del Medio byla představena horká novinka na světovém trhu a zároveň limitovaná edice exkluzivního koňakového domu Rémy Martin v podobě vánoční sněhové nadílky - Coeur de Cognac / Summer Snow.
Summer Snow je lehký prášek získaný speciální metodou vymražování koňaku. Obsahuje 6% alkoholu a jeho aroma je prosluněno meruňkami a broskvemi. Tento tzv. letní sníh je určen pro přední gastronomická zařízení jako cenná surovina pro výrobu či dochucení lahodných dezertů. Summer Snow se tedy používá jako cukr a dokonale vyjadřuje lahodnou sladkost Coeur de Cognac.
„Z počátku jsem na koňakový prášek nahlížel s opovržením, ale po osobním prožitku plnohodnotné koňakové vůně a chuti, jsem se musel sklonit před mistrovským dílem francouzského koňakového domu Rémy Martin," prohlásil Aleš Pokorný, člen Asociace sommelierů ČR, který byl osobně na tiskové konferenci přítomen a provedl odbornou degustaci koňaku. „V koňaku Coeur de Cognac lze rozpoznat typickou vůni zralého letního ovoce, doplněnou hebkostí a sladkostí, která zmírňuje chuť alkoholu," dodal Pokorný.
Jemné vločky Summer Snow se jako exkluzivní produkt této limitované edice nachází v kazetě oranžové barvy hned vedle lahve Coeur de Cognac. Jsou uloženy ve dvou dózách, pečlivě zabalené v bílém koženém pouzdru a doplněné o odměrnou lžičku vyrobenou na míru.
Prášek Summer Snow byl v České republice vůbec poprvé vyzkoušen v pražské restauraci La Bodeguita del Medio, kde byl využit v rámci přípravy jemných dezertů z koňaku Coeur
de Cognac. Dezerty připravil Jaroslav Zahálka - hlavní šéfkuchař společnosti Gastro Group, jež restauraci La Bodeguita del Medio provozuje.
„Kulaté hebké aroma Coeur de Cognac dokonale doplňuje sladkou chuť, a proto se výborně hodí na závěr jídla. Ovocný nádech a vláčnost se úžasně hodí k velice složitým i nadmíru jednoduchým moučníkům," uvedl k produktu šéfkuchař Gastro Group Jaroslav Zahálka.
22.10.2010 - 10:16:25
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...