GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » POTRAVINY/KUCHYNĚ

Společnost GASTRO GROUP představila světový unikát - Summer Snow - práškovou formu koňaku Coeur de Cognac


V restauraci La Bodequita del Medio byl představen svetovy unikatV restauraci La Bodeguita del Medio byl představen světový unikát: Summer Snow - prášková forma koňaku Coeur de Cognac

 

V pražské restauraci La Bodeguita del Medio byla představena horká novinka na světovém trhu a zároveň limitovaná edice exkluzivního koňakového domu Rémy Martin v podobě vánoční sněhové nadílky - Coeur de Cognac / Summer Snow.


Summer Snow je lehký prášek získaný speciální metodou vymražování koňaku. Obsahuje 6% alkoholu a jeho aroma je prosluněno meruňkami a broskvemi. Tento tzv. letní sníh je určen pro přední gastronomická zařízení jako cenná surovina pro výrobu či dochucení lahodných dezertů. Summer Snow se tedy používá jako cukr a dokonale vyjadřuje lahodnou sladkost Coeur de Cognac.


„Z počátku jsem na koňakový prášek nahlížel s opovržením, ale po osobním prožitku plnohodnotné koňakové vůně a chuti, jsem se musel sklonit před mistrovským dílem francouzského koňakového domu Rémy Martin," prohlásil Aleš Pokorný, člen Asociace sommelierů ČR, který byl osobně na tiskové konferenci přítomen a provedl odbornou degustaci koňaku. „V koňaku Coeur de Cognac lze rozpoznat typickou vůni zralého letního ovoce, doplněnou hebkostí a sladkostí, která zmírňuje chuť alkoholu," dodal Pokorný.


Jemné vločky Summer Snow se jako exkluzivní produkt této limitované edice nachází v kazetě oranžové barvy hned vedle lahve Coeur de Cognac. Jsou uloženy ve dvou dózách, pečlivě zabalené v bílém koženém pouzdru a doplněné o odměrnou lžičku vyrobenou na míru.


Prášek Summer Snow byl v České republice vůbec poprvé vyzkoušen v pražské restauraci La Bodeguita del Medio, kde byl využit v rámci přípravy jemných dezertů z koňaku Coeur

 

de Cognac. Dezerty připravil Jaroslav Zahálka - hlavní šéfkuchař společnosti Gastro Group, jež restauraci La Bodeguita del Medio provozuje.
„Kulaté hebké aroma Coeur de Cognac dokonale doplňuje sladkou chuť, a proto se výborně hodí na závěr jídla. Ovocný nádech a vláčnost se úžasně hodí k velice složitým i nadmíru jednoduchým moučníkům," uvedl k produktu šéfkuchař Gastro Group Jaroslav Zahálka.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

22.10.2010 - 10:16:25

POTRAVINY/KUCHYNĚ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.