Už počtvrté soutěžili čeští a tentokrát i slovenští kuchaři o to, kdo uvaří nejlepší a nejchutnější houskový knedlík. Soutěžního klání se zúčastnilo 29 kuchařských týmů, medaili Josefa Vladaře za první místo si odnesl Josef Sedlák z pražského Hotelu Hoffmeister. Partnerem celé akce byla agentura CzechTourism.
Stejně jako v předchozích ročnících soutěže i letos bodovali také učni. Tomáš Šafránek ze Střediska praktického vyučování hotelu InterContinental se umístil hned jako druhý. Třetí nejlepší knedlík uvařili Jiří Schwarz společně s Michalem Čermákem z hotelu Crowne Plaza Prague.
Desetičlenná porota zasedala ve složení Jiří Dienstbier, Jiří Mikeš, Mathilde Nostitz, Václav Stárek, Libor Ševčík, Libor Homoláč, Petr Prešnajder, Pavel Klicpera, Yvona Legierská a Ladislav Vostárek. Jejím předsedou byl Miroslav Kubec.
„Smyslem celé soutěže nebylo určit jejího vítěze, ale poukázat na kvalitu houskového knedlíku jako charakteristického prvku české kuchyně. Kvalitní houskový knedlík uvařilo osmdesát procent soutěžících," uvedl jeden z porotců soutěže a vedoucí oddělení marketingových projektů agentury CzechTourism Pavel Klicpera.
Soutěž doprovázelo zápolení o nejlepší koprovou omáčku, kde hlasovali hosté. Jako první se umístil Ondřej Dvořák z Hotelu Dvořák Tábor, na druhém místě skončila Jana Podaná z restaurace Lesní Zátiší ve Vejprnicích u Plzně, jako třetí nejlepší ohodnotili hlasující omáčku Jaroslava Zelenky ze společnosti Billa.
Akci pořádala Rada pro mezinárodní vztahy ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů a s Asociací hotelů a restaurací. Partnerem soutěže byla agentura CzechTourism. Akci sponzorovaly společnosti Hamé, Český mlynář, Vitana, Vinné sklepy Roztoky a supermarket Billa.
08.11.2010 - 09:40:58
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...