GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 18.09.2019, svátek má Kryštof
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » POTRAVINY/KUCHYNĚ

Knedlíkové klání vyhrál Josef Sedlák z Hotelu Hoffmeister

 

 

ilustracni fotoUž počtvrté soutěžili čeští a tentokrát i slovenští kuchaři o to, kdo uvaří nejlepší a nejchutnější houskový knedlík. Soutěžního klání se zúčastnilo 29 kuchařských týmů, medaili Josefa Vladaře za první místo si odnesl Josef Sedlák z pražského Hotelu Hoffmeister. Partnerem celé akce byla agentura CzechTourism.

 

Stejně jako v předchozích ročnících soutěže i letos bodovali také učni. Tomáš Šafránek ze Střediska praktického vyučování hotelu InterContinental se umístil hned jako druhý. Třetí nejlepší knedlík uvařili Jiří Schwarz společně s Michalem Čermákem z hotelu Crowne Plaza Prague.


Desetičlenná porota zasedala ve složení Jiří Dienstbier, Jiří Mikeš, Mathilde Nostitz, Václav Stárek, Libor Ševčík, Libor Homoláč, Petr Prešnajder, Pavel Klicpera, Yvona Legierská a Ladislav Vostárek. Jejím předsedou byl Miroslav Kubec.

„Smyslem celé soutěže nebylo určit jejího vítěze, ale poukázat na kvalitu houskového knedlíku jako charakteristického prvku české kuchyně. Kvalitní houskový knedlík uvařilo osmdesát procent soutěžících," uvedl jeden z porotců soutěže a vedoucí oddělení marketingových projektů agentury CzechTourism Pavel Klicpera.

Soutěž doprovázelo zápolení o nejlepší koprovou omáčku, kde hlasovali hosté. Jako první se umístil Ondřej Dvořák z Hotelu Dvořák Tábor, na druhém místě skončila Jana Podaná z restaurace Lesní Zátiší ve Vejprnicích u Plzně, jako třetí nejlepší ohodnotili hlasující omáčku Jaroslava Zelenky ze společnosti Billa.

Akci pořádala Rada pro mezinárodní vztahy ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů a s Asociací hotelů a restaurací. Partnerem soutěže byla agentura CzechTourism. Akci sponzorovaly společnosti Hamé, Český mlynář, Vitana, Vinné sklepy Roztoky a supermarket Billa.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

08.11.2010 - 09:40:58

POTRAVINY/KUCHYNĚ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2017 - První boutique hotel na Šumavě láká na delikatesy francouzského šéfkuchaře

Restaurace Nebespán v Kašperských Horách je synonymem špičkové zážitkové gastronomie ...

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

13.09.2011 - Postmixy šetří váš čas, prostor i peníze

Pokud řešíte zajištění přísunu chutných, čerstvých a osvěžujících nápojů pro ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2019 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.