GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.10.2018, svátek má Teodor
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » POTRAVINY/KUCHYNĚ

O nejlepšího kapra v regionální kuchyni se bude soutěžit na Zvíkově

 

 

O nejlepšího kapra v regionální kuchyni se bude soutěžit na Zvíkově

Dvanáct kuchařských mistrů se sejde v sobotu 4. prosince ve Zvíkovském podhradí. Ve finálovém klání 5. ročníku kulinářské soutěže o nejlepšího kapra budou soupeřit o to, kdo připraví nejchutnější kapří pochoutku podle regionální receptury. Generálním partnerem akce je agentura CzechTourism.

 

Kuchařští mágové budou mít za úkol v Hotelu Zvíkov připravit pět porcí hlavního chodu, jehož dominantní součástí bude filet z kapra. Letošní ročník se vrací k české klasice. Kuchaři se musí povinně držet regionálních receptů, které zaslali odborné porotě společně s kalkulací již v prvním kole.

 

„Kapr vždy neodmyslitelně patřil k české kuchyni. Chceme aby tato chlouba tuzemské gastronomie opět trvale zakotvila v českých jídelních lístcích, proto jsme se rozhodli v rámci projektu Czech Specials - Ochutnejte Českou republiku akci podpořit," uvedl vedoucí oddělení marketingových projektů Pavel Klicpera z agentury CzechTourism.

 

Na samotnou přípravu jídla budou mít soutěžící 45 minut. „Odborná porota bude hodnotit kromě složení receptury, chuti a vůně i prezentaci pokrmu, vizuální hledisko, kuchařské techniky, ale také například čistotu pracoviště," uvedl jeden z pořadatelů soutěže Martin Slavík.

 

Český kapr není pouze soutěží, jsou to také vzdělávací semináře pro odbornou i širokou veřejnost. Pro návštěvníky jsou letos připravené praktické semináře s tematikou české vánoční kuchyně, jihoafrické kuchyně, slavnostního prostírání stolu či seminář přibližující svět kávy. Provizorní soutěžní kuchyně bude postavená přímo uprostřed hotelové restaurace, zájemci tak uvidí přípravu kulinářských specialit v přímém přenosu.

 

Celý den se navíc zdarma budou podávat české delikatesy z projektu agentury CzechTourism Ochutnejte Českou republiku.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

30.11.2010 - 07:32:44

POTRAVINY/KUCHYNĚ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

14.09.2011 - Calvados - pálenka s historií

Calvados je typickým francouzským destilátem. Vyrábí se destilací zkvašeného jablečného ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.