GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » POTRAVINY/KUCHYNĚ

Ocenění Zlatá Salima získalo osm potravin a dva stroje

 

Salima 2010Osm potravin a dva stroje pro potravinářský průmysl se mohou ode dneška prezentovat jako nejlepší exponáty letošních potravinářských veletrhů Salima. O vítězích rozhodla porota v čele šéfem Státní zemědělské a potravinářské inspekce Martinem Klanicou, zástupci úspěšných firem převzali ocenění dnes na brněnském výstavišti.
    Mezi alkoholickými nápoji uspěla staroslovanská medovina od slovenské firmy Apimed a pšeničný nefiltrovaný ležák Velen od Pivovaru Černá Hora. V kategorii pekárenských výrobků zvítězila směs pro výrobu pečiva Lněné zlato od firmy Ireks Enzyma. Další ceny získala paštika od výrobce Váhala, plísňový salám Hermín od Kosteleckých uzenin, kuřecí maso se zeleninou Asia od konzervárny PT servis, horácký sýr od Moravia Lacto a müsli od firmy Semix Pluso.
    Porota strojařské části Zlaté Salimy ocenila velkokuchyňský konvektomat italské firmy Angelo a pneumatický lis na hrozny od rakouské firmy Anton Wottle. Veletrhy Salima oceňují potravinářské výrobky i v jiných oborech. V pondělí vyhlásili pořadatelé soutěže Pivex nejlepší česká piva pro rok 2010, ve středu se bude na brněnském výstavišti předávat ocenění Grand Prix Vinex pro nejlepší vína.
    Potravinářské veletrhy Salima začaly na brněnském výstavišti 2.3.2010 a potrvají do pátku 5. března. Stejně jako před dvěma lety se souběžně konají také veletrh mlynářství, pekařství a cukrářství MBK, veletrh zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování Inteco a vinařský veletrh Vinex. Letos poprvé se ve stejném termínu koná také veletrh obalů Embax. Na pětici akcí se představí 929 firem z 26 zemí. 

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
03.03.2010 - 11:30:41



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 5 plus 5 je
 

POTRAVINY/KUCHYNĚ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.