GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.04.2024, svátek má Marcela
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » TECHNOLOGIE/ZAŘÍZENÍ

Svobodné zásuvky bez kabelů

 

I kdyby se vám v hotelu podařilo vybavit například konferenční místnost špičkovou technikou a atraktivním nábytkem, velmi často bude něco tuto místnost přesto hyzdit - všudypřítomné kabely. Dnes to již ale jde i bez nich.

 

 

                                 STOLNÍ ELEKTRICKÉ LIŠTY - pro jednoduchou montáž na stoly (VSF1-MB, VSF1-MC)

 


Na český trh zavítal systém elektrických rozvodů Eubiq, který je první svého druhu nejen v České republice, ale na celém světě. Systém tvoří speciální napájecí lišty různých velikostí a typů, které umožňují připojit až 12 zásuvkových adaptérů na jeden metr délky. Zásuvky jsou mobilní, a proto se dají podle potřeby kdykoliv odebírat nebo přemisťovat po celé délce lišty. Připojení elektronických zařízení je tak mnohem snazší a obejde se bez účasti propletených a neuspořádaných prodlužovacích kabelů či rozdvojek.

 

 

BEZ KABELŮ JEDNODUŠE A BEZPEČNĚ


Oproti klasickým zásuvkám je Eubiq velmi flexibilní a lze jej umístit prakticky kdekoliv, aniž by bylo třeba zasahovat do elektrických rozvodů ve zdi. Lišty mohou být připevněny nejen na stěnu, ale třeba i na skleněný povrch či integrovány do desky pracovního stolu v kanceláři. Speciální konstrukce a dostatečně velký prostor uvnitř lišty umožňují vedení napájecích vodičů a datových kabelů z jednoho konce místnosti na druhý, kabely přitom nikde nepřekážejí a pracovní prostor zůstává přehledný. Síťové, datové a telefonní vodiče jsou navíc v liště vedeny odděleně, což minimalizuje elektromagnetickou interferenci. Aktivování systému Eubiq je jednoduché, stačí vsunout zásuvkový adaptér do lišty a pootočit s ním o 90 stupňů ve směru hodinových ručiček. Kontakty adaptéru se tak spojí s fázovým a nulovým vodičem v elektrické liště a adaptér začne fungovat jako klasická zásuvka.


Jednou z největších předností elektrických rozvodů Eubiq je bezpochyby jejich bezpečnost. V napájecích lištách je zabudován tzv. GSS (Grounded Sentry Shutter), patentovaný bezpečnostní prvek, který uzemňuje všechny vodivé předměty, s nimiž přijde do kontaktu. Fázový vodič je navíc umístěn v horní části lišty, je tedy prakticky nemožné utrpět úraz elektrickým proudem, i kdybychom měli v liště zasunutých všech deset prstů. Zásuvky stále fungují standardním způsobem a pouze jejich pootočením zpět či odebráním z lišty je můžete deaktivovat.

 

 

SKUTEČNĚ PŘITAŽLIVÁ ZÁSUVKA


"Eubiq lze vzhledem k jeho účelnosti a modernímu nadčasovému designu využít v hotelovém prostředí prakticky všude, v kuchyni při přípravě pokrmů, pod barovým pultem, v kancelářích, konferenčních místnostech i v pokojích hostů. Zkrátka všude, kde uvítáte flexibilitu ve formě připojení libovolného počtu spotřebičů najednou," vysvětluje Ondřej Rusnák, specialista firmy Prodix.


Lišty, vyrobené z eloxovaného hliníku a polykarbonátu, jsou dodávány v elegantním šedém provedení, použitý materiál zaručuje vysokou kvalitu a odolnost proti běžnému opotřebování a oděru. Napájecí lišty Eubiq jsou k dostání v několika standardních rozměrech, lze si je však nechat vyrobit i přímo na míru. Nároční uživatelé jistě ocení, že lišty je možné vybavit také datovými moduly, které jsou použitelné pro standardní porty a konektory.

 

 

BEZ STAVEBNÍCH ÚPRAV


Instalace systému není náročná. "U provedení tzv. povrchových lišt se lišta přišroubuje na stěnu pomocí hmoždinek. Napájení lišty se provádí připojením napájecího kabelu do připojovacího terminálu, který je umístěn po obou stranách zadní stěny lišty. K tomu lze využít již stávající rozvody elektřiny," dodává Ondřej Rusnák. S elektrickými rozvody Eubiq již není třeba řešit otázku, kam současně připojit počítač, telefon, tiskárnu, fax, skener, kopírku a spoustu dalších elektronických zařízení. Za lištu o délce 60 cm zaplatíte cca 1600 Kč a ceny adaptérů se pohybují od 550 Kč.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Ondřej Rusnák
14.06.2010 - 10:45:07



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 6 plus 1 je
 

TECHNOLOGIE/ZAŘÍZENÍ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.