GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.10.2019, svátek má Teodor
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » TECHNOLOGIE/ZAŘÍZENÍ

Pro klidný spánek hostů

 

foto Vama.czRuku v ruce s nejnovějšími trendy se vyvíjí i požadavky na bezpečnost hotelových hostů. Její nedílnou součástí je i vybavení pokojů hotelovými sejfy. Co předurčuje rozdíl mezi hotelovým trezorem a sejfem?

Pokud se jedná o úschovu běžné hotovosti a dokumentů, což pokrývá 99 % potřeb hostů v ubytovacích zařízeních, postačí k tomuto účelu sejf. U něj není kladen takový důraz na bezpečnost, a proto se zpravidla jedná o necertifikované výrobky, které zajistí základní požadavky hostů na bezpečnost jejich cenností. Naproti tomu trezor je certifikovaným výrobkem a úložná hodnota do něj vložená musí odpovídat jeho bezpečnostní třídě.



SEJFY NA KLÍČ JSOU JIŽ MINULOSTÍ


Technologie se rychlým tempem vyvíjejí i v tomto oboru a zamykání sejfů na elektronický kód se stalo zažitým standardem. Opravdovou novinkou jsou sejfy s dotykovým displejem, které zaručují hostům maximální komfort užívání. Například společnost Vama přichází na trh s čerstvou novinkou, a to řadou nábytkových sejfů Montreal. Tyto sejfy disponují moderním elektronickým zámkem s touchscreen - dotykovým displejem, kdy se po navolení kódu zámek automaticky odemkne. Tento zámek disponuje 100 miliony možností nastavení a jeho obsluha je velmi jednoduchá. Navíc je vybaven zámkem pro nouzové otevření v případě vybití baterií. Správa sejfu vychází z běžných řešení stávajících sejfů bez nutnosti použití softwaru. Model Montreal je do ubytovacích zařízení dodáván ve dvou variantách, běžná velikost a model na uložení laptopu.

Dalším moderním řešením, i když poněkud finančně nákladnějším, jsou sejfy na otisk prstu. Model Digitec nabízí až 100 různých možností přístupů včetně generálního servisního otisku. Sejf funguje tak, že je otisk prstu po přiložení skenován, na základě čehož se dveře automaticky otevřou.


reklama:


ROZHODNĚTE SE SPRÁVNĚ



Odlišný pohled na bezpečnost nabízí zajištění provozu hotelu trezorem. V tom případě je třeba zvážit, jak vysoká hotovost bude v trezoru uchovávána a podle toho zvolit správný model v určité bezpečnostní třídě. Pro běžný provoz jsou dostačující trezory v třídě jedna s doporučenou úložnou hodnotou do 500 tisíc korun, případně ve druhé bezpečnostní třídě s částkou do 1,5 milionu korun. U druhé možnosti se vždy musí jednat o trezory certifikované, které je možné vybavit zámky elektronickými s až devíti možnými přístupy pro personál a jedním přístupem manažerským. Jejich výhodou je i možnost zjištění historie přístupů přes náležitý software.

Zajímavou novinkou je i úložný bezpečnostní box, sloužící pro rychlé zajištění vyšší hotovosti v recepci, s názvem Quick safe. Tato schránka operativně eliminuje problém, kdy může dojít na recepci ke krádeži vyšší hotovosti.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Karel Maryško
31.03.2010 - 08:43:07



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 7 plus 3 je
 

TECHNOLOGIE/ZAŘÍZENÍ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2017 - První boutique hotel na Šumavě láká na delikatesy francouzského šéfkuchaře

Restaurace Nebespán v Kašperských Horách je synonymem špičkové zážitkové gastronomie ...

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2019 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.