GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 10.12.2019, svátek má Julie
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

V hotelech se zvýšila obsazenost i ceny

 

 

ilustracni fotoPodle průzkumu společnosti KPMG Česká republika TLT benchmark, se v září průměrná obsazenost českých hotelů zvýšila na 67 procent. Jedná se tak o meziroční nárůst o dva procentní body.


"Dobrou zprávou pro všechny hoteliéry je jistě také fakt, že spolu s obsazeností rostla i průměrná cena za pokoj," říká Ondřej Špaček, associate manager, KPMG Česká republika. Průměrná cena za pokoj ve tříaž pětihvězdičkových hotelech totiž v září letošního roku konečně překonala magickou tisícikorunovou hranici a dosáhla úrovně 1103 korun.


"Ačkoli je průměrná cena stále pod úrovní, jaké dosahovala ve stejných obdobích loni a předloni, jde určitě o pozitivní signál," komentuje výsledky průzkumu Ondřej Špaček. "Na jakékoli závěry je ale ještě brzy. V letních měsících jdou hotely zpravidla s cenou dolů, takže zářijová průměrná cena je vlastně jen narovnáním cenové hladiny zpět do normálu." Průzkum vychází z dat, která od počátku roku 2009 s měsíční periodicitou poskytují ubytovací zařízení. Celkem se do projektu již zapojilo více než 180 subjektů. TLT benchmark monitoruje aktuální poptávku po ubytovacích a konferenčních službách v České republice i to, jak na ni provozovatelé těchto zařízení reagují. Zpráva se opírá také o údaje z interních studií a analýz společnosti KPMG Česká republika, které se zabývají cestovním ruchem v ČR. Od letošního roku se do projektu zapojily i hotely a konferenční centra ze sousedního Slovenska. Mezi hlavní partnery projektu TLT benchmark patří například agentura CzechTourism, Asociace hotelů a restaurací České republiky, Česká golfová federace, Vysoká škola ekonomická v Praze a v neposlední řadě také Katedra sociální geografie a regionálního rozvoje Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

25.11.2011 - 06:22:17

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2017 - První boutique hotel na Šumavě láká na delikatesy francouzského šéfkuchaře

Restaurace Nebespán v Kašperských Horách je synonymem špičkové zážitkové gastronomie ...

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

13.09.2011 - Postmixy šetří váš čas, prostor i peníze

Pokud řešíte zajištění přísunu chutných, čerstvých a osvěžujících nápojů pro ...

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

20.08.2010 - Jak se loni dařilo pražským hotelům

Společnost Labartt Hospitality ve spolupráci s ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2019 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.