GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

V hotelech se zvýšila obsazenost i ceny

 

 

ilustracni fotoPodle průzkumu společnosti KPMG Česká republika TLT benchmark, se v září průměrná obsazenost českých hotelů zvýšila na 67 procent. Jedná se tak o meziroční nárůst o dva procentní body.


"Dobrou zprávou pro všechny hoteliéry je jistě také fakt, že spolu s obsazeností rostla i průměrná cena za pokoj," říká Ondřej Špaček, associate manager, KPMG Česká republika. Průměrná cena za pokoj ve tříaž pětihvězdičkových hotelech totiž v září letošního roku konečně překonala magickou tisícikorunovou hranici a dosáhla úrovně 1103 korun.


"Ačkoli je průměrná cena stále pod úrovní, jaké dosahovala ve stejných obdobích loni a předloni, jde určitě o pozitivní signál," komentuje výsledky průzkumu Ondřej Špaček. "Na jakékoli závěry je ale ještě brzy. V letních měsících jdou hotely zpravidla s cenou dolů, takže zářijová průměrná cena je vlastně jen narovnáním cenové hladiny zpět do normálu." Průzkum vychází z dat, která od počátku roku 2009 s měsíční periodicitou poskytují ubytovací zařízení. Celkem se do projektu již zapojilo více než 180 subjektů. TLT benchmark monitoruje aktuální poptávku po ubytovacích a konferenčních službách v České republice i to, jak na ni provozovatelé těchto zařízení reagují. Zpráva se opírá také o údaje z interních studií a analýz společnosti KPMG Česká republika, které se zabývají cestovním ruchem v ČR. Od letošního roku se do projektu zapojily i hotely a konferenční centra ze sousedního Slovenska. Mezi hlavní partnery projektu TLT benchmark patří například agentura CzechTourism, Asociace hotelů a restaurací České republiky, Česká golfová federace, Vysoká škola ekonomická v Praze a v neposlední řadě také Katedra sociální geografie a regionálního rozvoje Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

25.11.2011 - 06:22:17

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.