GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 18.11.2018, svátek má Romana
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

Mladý recepční roku 2011 má vítěze

 

 

ilustracni fotoPoslední listopadovou sobotu se v hotelu Paříž konal již 15. ročník celorepublikové soutěže Mladý recepční roku (David Campbell Trophy), kterou pořádá česká sekce sdružení A.I.C.R., Amicale Czech.


O titul Mladého recepčního roku během celého dne statečně bojovalo celkem 12 soutěžících (sedm děvčat a pět chlapců ve věkové hranici do 30 let), ze čtyřa pětihvězdičkových hotelů z České republiky. Své zastoupení měly hotely z Prahy, Brna a Karlových Varů. Soutěž se skládala z teoretické a praktické části. V té první museli mladí recepční z různých koutů České republiky správně zodpovědět otázky z cestovního ruchu a hotelnictví. Druhá část, jež měla podobu scénky s hostem, posléze prověřila jejich psychickou odolnost a schopnost rychlé analýzy dané situace, bez které se v běžném hotelovém provozu opravdu neobejdou.


V šestičlenné porotě, která po celodenním klání vybrala čtyři šťastlivce, usedli: Jaroslav Vaculka, prezident Amicale Czech, Barbora Paličková, Front Office Manager hotelu Holiday Inn Prague Congress Centre, Roman Talman, Rooms Division Manager hotelu Adria, Kateřina Lenková, Front Office Manager hotelu Diplomat, Adam Gros, bývalý Front Office Manager hotelu InterConti-nental, a loňský vítěz Martin Pinc.


Mladým recepčním roku 2011 se stala Tereza Nápravníková, na druhém místě se umístil Tomáš Cebula, oba z hotelu U Zlaté Studně. Třetí příčku obsadil Jiří Heinrich z hotelu Holiday Inn Brno a cenu poroty za mimořádný výkon v péči o hosta, jenž se vztahoval k praktické části soutěže, si odnesla Tereza Bartošková z hotelu Diplomat.


Vítězka Tereza Nápravníková pracuje v hotelu U Zlaté Studně 14 měsíců. Pozice hotelové recepční je jejím prvním skutečným zaměstnáním, a jak sama říká, byl to křest ohněm.

 

ROZHOVOR S VÍTĚZKOU


Kdo vás do soutěže přihlásil?


David Hofman, room division manager hotelu U Zlaté Studně, který je také členem A.I.C.R., Amicale Czech.


Jaké vlastnosti by měl podle vás mít správný recepční?


Určitě musí mít příjemné vystupování. Měl by být pozitivně naladěn, vlídný a empatický k hostům, ale zároveň by měl být asertivní.


Která disciplína byla podle vás těžší? Ta teoretická, nebo praktická?


Určitě praktická. Neměla jsem nejmenší problém s otázkami, na které by podle mého názoru měl umět odpovědět každý, kdo pracuje v hotelové recepci. U té scénky hrálo roli mnoho faktorů. Jedním z nich byl i fakt, že je člověk mimo své známé prostředí, mimo svou recepci, kde je zvyklý jednat. Čili řešení problému v prostředí, které neznáte, je o dost těžší. Zároveň si s sebou nesete standardy svého hotelu a do toho se chcete aspoň trochu zalíbit porotcům. Ve scénce byla imaginární recepce a měli jsme větší pravomoci v řešení situace, než jaké máme ve skutečnosti ve svém hotelu. Nervozita pracovala opravdu naplno.


Jak jste se na soutěž připravovala?


Nepřipravovala:) Přečetla jsem si informace o hotelu Paříž, abych věděla, kam jdu. Přečetla jsem si pár informací na webových stránkách od AHR a jinak jsem spoléhala na svoji praxi.


Snila jste někdy, že budete provozovat svůj vlastní hotel nebo menší penzion?


Musím se přiznat, že když jsem byla dítě, snila jsem o své vlastní cukrárně, ale o hotelu ani ne.:)


Jaká panovala během celého dne atmosféra?


Hezké prostředí, příjemná atmosféra mezi soutěžícími a milí porotci.


Jak se budete připravovat na mezinárodní finále soutěže, které se koná koncem ledna v Praze?


Opět budu chtít dobře reprezentovat a myslím, že příprava bude tentokrát větší.


Ve dnech od 18. do 22. ledna 2012 se bude v Praze konat mezinárodní prezidium Amicale, jehož součástí bude i mezinárodní finále soutěže Mladý recepční roku, na kterém bude Českou republiku reprezentovat Tereza Nápravníková z hotelu U Zlaté Studně.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Markéta Lidinská
29.12.2011 - 10:26:45

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.