GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 18.04.2024, svátek má Valérie
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

Elegantní materiály do pohody

 

 

Interiéry wellness a spa obohacují "chytré moderní materiály", které provozovatelům nabízejí nejen příjemný design, ale především dlouhou životnost a snadnou údržbu.

 

 

ilustracni foto

 

 

Přestože si "umělé" materiály zachovávají vzhled s dekorem přírodních materiálů, nabízí mnohem více. Při investici do nového wellness nábytku, obkladů a dlažeb či obložení stěn a bazénů se proto vyplatí promyslet i tyto nové možnosti, které se stávají velmi oblíbené a vyhledávané.


Umělý kámen, umělé dřevo, umělý ratan - na první pohled vypadají jako čistě přírodní materiály, i když v případě umělého kamene a umělého dřeva jde vlastně o směsi přírodních materiálů a různých směsí. Oproti čistě přírodním materiálům však mají delší životnost a odolnost bez nutnosti údržby. K moderním materiálům, které se těší oblibě investorů, patří také i WPC materiál, neboli umělé dřevo či také dřevoplast (wood plastic composit).

 

INVESTICE S NÁVRATEM


Dřevo a dřevěné prvky se v interiérech wellness a spa či při stavbách teras a zahrad objevují od pradávna. Lákají svojí texturou a příjemnou barvou, možnostmi zpracování a širokou škálou využití. Velmi oblíbené jsou dřevěné prkenné podlahy, terasy, ploty, bazénové obklady a další konstrukce. Dřevo působí na pohled elegantně, upraveně a velmi sympaticky, zejména díky teplým odstínům hnědé. Přírodní dřevo má ale kromě zejména estetických výhod také své nevýhody, hlavně potřebu pravidelné péče a malou odolnost vůči náročným přírodním či zátěžovým podmínkám. Řešením, jak zachovat estetiku a eleganci dřeva v exteriérech a přitom se neohlížet na budoucí časové a finanční investice do údržby, je volba dřevoplastu. Z estetického i praktického hlediska přináší materiál uživatelům řadu výhod, zejména příjemný efekt na pohled i na dotek.

 

IDEÁLNÍ ALTERNATIVA


Dřevoplast (WPC) je alternativou v obkladových materiálech, které se používají kolem bazénů, na obložení volně stojících bazénů i na obložení bazénů zapuštěných a také na obložení ploch kolem bazénů. Odstíny dřeva a modrá hladina vytváří příjemné partnerství, lákavé již na první pohled. Dřevoplast kolem bazénu v zahradním wellness zajistí ideální pochozí hranici, která odděluje bazén od trávníku či další plochy, ale také zajistí dostatečnou plochu pro to, aby se do bazénu nedostala tráva nebo listí z okolí.


Vířivky obložené dřevem nebo dřevoplastem působí velmi elegantně a upraveně, kromě estetické stránky plní obložení vířivek také praktické požadavky uživatelů na snadnou dostupnost - přístup do vířivky a poskytují ideální prostor pro odkládání věcí během koupele. Do dřevěné konstrukce se například dá elegantně namontovat osvětlení, efektivní je takové, které mění barvu (kolorterapie), pohodlné a funkční jsou schody k vířivce, jednak pro přístup, ale také pro prostor na odložení ručníků, časopisů, svíček a všech dalších doplňků k pohodlné a příjemné relaxaci. Osvětlení zabudované do schodů nabízí i při intimním osvětlení prostoru bezpečný přístup.

 

BAREVNÉ VARIANTY


Široká škála barevného provedení umožňuje vybrat takový odstín, který ladí s okolím bazénu, například s dlažbou nebo stěnami interiéru. Materiál působí sympaticky zejména díky teplým odstínům hnědé barvy. Medově teplé a zlatavé odstíny dřevoplastu mají jistý temperament, působí velmi živě a teple, vnáší do bezprostředního okolí vodní plochy teplý, hřejivý odstín, který okolí bazénu "opticky" ohřeje. Elegantně a minimalisticky působí šedý dřevoplast, který nechává vyniknout vodní hladinu bazénu nebo jezírka a vytváří barevně nerušené zázemí pro pohodu a odpočinek. Ze stejného provedení je možné postavit plot, zástěnu, závětří, terasu či další stavby a konstrukce (schůdky, zábradlí) tak, aby celé okolí bazénu či zahradního wellness působilo harmonicky.

 

ORIGINÁLNÍ EXTERIÉR


Terasy z dřevoplastu ocení majitelé zahradního wellness, hotelové terasy a penziony, které mají část wellness pod širou oblohou. Terasy jsou praktické, nepostrádají originalitu a majitelé se navíc (při jejich intenzivním využívání) nemusí starat o pravidelné natírání nebo olejování. Jiným příjemným využitím materiálu je obložení jezírek, která se stávají stále oblíbenější součástí zahradního wellness.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Jiřina Kopřivová, Wellness life - wellness interié
21.08.2012 - 09:18:55

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.