GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 17.11.2018, svátek má Mahulena
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

Na co kladou důraz wellness hosté?

 

Není žádným tajemstvím, že při výběru wellness centra hraje důležitou roli jeho vybavení a kvalitní nabídka služeb. Jak ale vyjít vstříc všem přáním klientů a zároveň žádné z důležitých vybavení neopomenout? Pomoci vám může následující výzkum.

 

 

ilustrační foto

 

 

Podle průzkumu potřeb zákazníků v sektoru wellness z dubna 2010, který pro Ministerstvo pro místní rozvoj zpracovala společnost Incoma GfK, naprostá většina respondentů považuje za základní pilíř nabídky wellness centra bazén (81 % - musí být, známka 1,24), pro cca 70 % je nutností i recepce, moderní sociální zařízení, sauna a nabídka masáží (známka kolem 1,4), těsně následují relaxační zóny a fitness centrum. Relativně vysokou důležitost má přítomnost sportovního baru a dostatečného parkoviště. Nižší je zájem o sály na cvičení (dáno nižším zájmem mužů, u žen známka 1,94), u dalších prvků jde často o přístup "může a nemusí" u části klientů - to se týká saunového světa, kosmetických služeb, doprovodných procedur, balneoprocedur. V případě vitálního světa, SPA zóny a částečně i kardiozóny je kromě indiferentního postoje častá i neznalost náplně pojmu - "neví" až čtvrtina dotázaných.

 

Otevřete hostům oči

 

Z výše uvedených údajů paradoxně vyplývá, že případný možný nezájem hostů o určité typy wellness procedur či vybavení vyplývá z jejich neznalosti. Umístěte tedy ve svém wellness centru ke každé zóně či kabině tabulku se stručným popisem dané procedury. Hosté budou na jednu stranu rádi vědět, co je čeká můžete tím také předejít zdravotním obtížím či zmatkům při rozhodování typu "do sauny v plavkách, či bez".

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Klára Chromá
14.06.2010 - 08:05:55



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 4 plus 10 je
 

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.