GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 09.12.2019, svátek má Vratislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

Většina hoteliérů je opatrně optimistická

 

Krizový rok 2009 skončil. Také hotelová branže pocítila v plné síle celosvětový pád ekonomiky. To nejhorší se zdá být překonáno a všude narůstají naděje na lepší rok 2010.

ilustrační foto


    V této souvislosti se hotel.info - on-line rezervační služba bez poplatků pro více než 210.000 hotelů z celého světa - dotazovala ve své oborové anketě "Ukazatel nálady 2010" připojených evropských partnerských hotelů, s jakými očekáváními vstupují provozovatelé hotelů do letošního roku.


    Během pouhých dvanácti hodin odpovědělo více než 2.000 hotelů všech kategorií s následujícím výsledkem:


    Téměř polovina hotelů (46,08 %) vstupuje do nového roku s opatrným optimismem a očekává podle hotel.info přinejmenším mírný, ačkoliv spíše pomalý návrat k normálnímu stavu. Alespoň 24,44 % je v této věci ještě výrazně pozitivnější a slibuje si rychlé znatelné zlepšení obchodů, tedy vyšší vytíženost. Naproti tomu opětovné stoupání cen hotelů předpokládá pro nadcházející rok pouze 6 %. Jen necelých 16 % hotelů neočekává v roce 2010 žádné podstatné zlepšení v porovnání se čtvrtým čtvrtletím roku 2009 a je tedy daleko méně optimisticky naladěno než jejich kolegové z oboru. Přibližně 7 % hoteliérů uvádí, že s jistotou nemohou uvést žádný odhad.


    Celkově tato oborová anketa portálu hotel.info vypovídá o srovnatelné náladě napříč většinou evropských zemí. Pouze provozovatelé hotelů v obzvláště zkoušeném Španělsku pohlížejí do blízké budoucnosti opatrněji než jejich evropští kolegové. Zde očekává rychle znatelný vzestup méně hotelů (15,28 %). Jasná většina (55,56 %) dokonce předpokládá pomalejší navracení do normálního stavu. Sečteme-li počet hoteliérů, kteří celkově vycházejí z návratu do normálního stavu - ať už pomalého nebo rychlejšího - do jedné číselné hodnoty, nejpozitivnější očekávání pro rok 2010 mají italští hoteliéři (76,59 %). Celkový průměr v celé Evropě nakonec činí 70,52 %.

 

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

29.01.2010 - 09:51:55



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 3 plus 8 je
 

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2017 - První boutique hotel na Šumavě láká na delikatesy francouzského šéfkuchaře

Restaurace Nebespán v Kašperských Horách je synonymem špičkové zážitkové gastronomie ...

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

13.09.2011 - Postmixy šetří váš čas, prostor i peníze

Pokud řešíte zajištění přísunu chutných, čerstvých a osvěžujících nápojů pro ...

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

20.08.2010 - Jak se loni dařilo pražským hotelům

Společnost Labartt Hospitality ve spolupráci s ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2019 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.