GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

Pět kroků ke zvýšenému počtu rezervací

 

Marketingoví specialisté již dlouho hovoří o konceptu zaměřeném na Life Time Value (životní hodnota zákazníka). Vzhledem ke globalizaci a spojování trhů je pro hotely toto téma mnohem důležitější než kdy jindy. Vychází totiž z poměru budoucí ziskovosti zákazníka k ziskovosti hotelu, budoucích peněžních toků a prospěchu generovaného zákazníkem.

 

ilustrační foto

 



Life Time Value (LTV) se skládá z několika částí příjmu poskytovatele služeb po dobu trvání vztahu se zákazníkem. Obsahuje příjmy z první rezervace, příjmy z jakéhokoliv dalšího nákupu či služby přidané během pobytu v hotelu, dále i hodnotu dobrého doporučení každému dalšímu zákazníkovi, což vede ke snížení nákladů při získávání nových zákazníků. Zde je právě obsažena i odměna získaná z budoucího pobytu nového hosta, jestliže, a to je potřeba zdůraznit, je původní zákazník spokojen se svým prvním pobytem.

Každý nový host, který poprvé přichází do hotelu, již představuje náklady, které hotel musel vynaložit na jeho získání. Za zákazníky získané prostřednictvím velkých internetových portálů jsou nákladem hotelu provize vyplácené těmto portálům. Je nutné brát v úvahu i další potenciální budoucí ztráty hotelu vyplývající z loajality zákazníků, kteří budou používat tento portál v budoucnu a zarezervují si jiné hotely místo toho vašeho.


JDĚTE VLASTNÍ CESTOU



Pro zákazníky získané přímo prostřednictvím vlastní internetové stránky je nutné vzít v úvahu další poplatky, jako jsou náklady na tvorbu a údržbu webových stránek, náklady na vlastní on-line marketingové kampaně, poplatky a provize pro vlastní on-line rezervace atd., z nichž lze vypočítat průměrnou hodnotu nového zákazníka (Cost Per New Customer - CPNC) pro vaše podnikání. V mnoha případech bude z pečlivého výpočtu vyplývat, že zisk z jednoho pobytu pravděpodobně převýší pořizovací cenu na jeho získání. Pro zvýšení příjmu a ziskovosti je tedy nutné zvyšovat počet pobytů nebo snižovat náklady na pořízení zákazníka. Pro přesný výpočet LTV a CPNC musíte použít údaje o zákaznících shromažďované za mnoho let. Zaměříte-li se na pět principů, které LTV ovlivňují, zvýšení jeho hodnoty nebude tak těžké.



1. ZLEPŠETE SLUŽBY V PRVNÍ LINII



Úroveň hotelových služeb v první linii, tedy při prvním kontaktu s hostem, je nyní důležitější než kdy předtím. Vždy dbejte na to, aby vaši zaměstnanci byli proškoleni, usmívali se, byli příjemní a vstřícní po celou dobu hostova pobytu. Přesvědčte je, že následky špatné péče o zákazníka mají vliv na budoucí příjmy a mohou způsobit škody zapříčiněné špatnou recenzí nebo ústní stížností.

Zaměstnanci by si měli být vědomi svého chování a důležitosti každého hosta, protože nedodržení norem má skutečné finanční důsledky pro podnikání. Vzdělávání zaměstnanců je relativně levné ve srovnání s náklady na off-line a on-line marketing.



2. CÍLEM VYSOKÁ ÚROVEŇ ON-LINE SLUŽEB



Musíte zajistit, aby on-line služby poskytované vašim hostům byly na stejné úrovni jako služby off-line. V roce 2010 bude podle odhadu více než 50 % všech rezervací provedeno on-line cestou, tím se vaše webové stránky stanou velmi konkurenčním prostředím. Ujistěte se především, že na webu prezentujete vysoce kvalitní a zajímavé fotografie.

Největší důraz věnujte on-line rezervačnímu systému, který musí být přehledný, intuitivní a jednoduše vést uživatele rezervačním procesem. Garantujte hostovi bezpečnost při platbě kreditními kartami a dodržujte bezpečnostní standardy PCI. Rezervační systém by měl komunikovat v jazyce hosta a měl by obsahovat nabídku více měn či možnost potvrzení rezervace přes SMS.



3. NASLOUCHEJTE A REAGUJTE



Webové stránky s hodnocením hostů a různými diskusními fóry patří dnes mezi ty nejpopulárnější. Je stará pravda, že špatné hodnocení, které je vyřízeno ke spokojenosti hosta, jej mění v nejvěrnějšího zákazníka. Spravujte svou on-line prezentaci na portálech, jako je TripAdvisor, a ujistěte se, že jste reagovali na kladné i záporné hodnocení. Pamatujte si, že pokud vás někdo pochválí osobně, neměli byste jej prostě ignorovat, ale poděkovat mu. Dělejte to samé i on-line. Dnešní rezervační systémy umožňují spravovat hodnocení zákazníka na své vlastní internetové stránce. Potenciální zákazníci pak vidí, že jejich názory jsou brány vážně, a vědí, že mají v případě potřeby přímé spojení s hotelem.




reklama:


 

4. NEZATĚŽUJTE HOSTA E-MAIL MARKETINGEM



Ujistěte se, že vaše webová stránka a rezervační systém pracují jako tzv. "opt-in služba" pro budoucí komunikaci. Hromadné rozesílání e-mailů často uživatele obtěžuje a je potenciálně škodlivé pro další obchody. S opt-in máte mnohem menší seznam, ale mnohem více se věnujete těm, kteří si konkrétně přejí vědět o speciálních nabídkách a další propagaci. Relativní úspěšnost je prokazatelně o řád vyšší, aniž by služba byla současně na obtíž těm, kteří o ni nemají zájem. Obecně pro hotely platí, že ideální frekvence rozesílání e-mailů je jednou měsíčně. Je dokázáno, že čím vyšší je frekvence rozesílání, tím méně je odpovědí. Prověřte klientskou základnu - pokud se hosté vrací v průměru jednou za rok, není pak zasílání e-mailů jednou za týden trochu přehnané?



5. NEBUDUJTE POUZE LOAJALITU


Zejména v oblasti telekomunikací a kabelových společností je častým nešvarem nabídka speciální akce, která je dostupná pouze pro úplně nového zákazníka. Jde o jasnou ukázku negativního marketingu. Taková akce doslova křičí na stávající zákazníky, že mají pro společnost nižší hodnotu. Takto pracují firmy, které vyžadují dlouhodobou smlouvu na dobu určitou. Hotel si ale nemůže takový luxus dovolit. Musí zákazníka od první chvíle motivovat a tím zvýšit šanci, že se vrátí. Zvažte případný upgrade pokoje, pokud nabízíte v hotelu placenou službu, darujte ji někdy hostovi zdarma na celý den. Není-li dnes hotelové spa dostatečně využíváno, nabídněte volné místo prvním hostům, kteří dorazí na snídani.



SEČTENO A PODTRŽENO


Sečteno a podtrženo - zaměřte se na budování a udržování vztahů se zákazníky on-line i off-line. Ztráta zákazníka totiž znamená, že hotel přišel o budoucí výnosy, ale také zvýšil své skutečné náklady. Neměli byste být příliš znepokojeni, že za účelem vytvoření nového prodeje vynakládáte více, než je váš průměrný zisk. Pokud máte strategicky naplánovaný ukazatel Life Time Value, skutečná protihodnota na sebe nenechá dlouho čekat.



KDO JE DES O MAHONY?



Des O Mahony je zakladatelem a výkonným ředitelem společnosti Bookassist již od roku 1999. Internetovými technologiemi se zabývá od roku 1994 a je také zodpovědný za výzkum a strategii společnosti, která má v současnosti 50 zaměstnanců a sedm kanceláří po celém světě. V roce 2005 byl vyznamenán Irish Internet Association jako "Net Visionary" za své přispění k on-line obchodu a také vyhrál cenu za vývoj webu. Je uznáván jako autorita v oblasti on-line strategií v oboru hotelnictví a je častým přednášejícím na hotelových konferencích.

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Des O Mahony
26.03.2010 - 11:15:08



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 10 plus 6 je
 

adolusa 16.06.2022 05:52:52
http://slkjfdf.net/ - Jinicovd <a href="http://slkjfdf.net/">Olojrofyi</a> tde.aqfq.gastrotrend.cz.swj.jw http://slkjfdf.net/
ogofimi 16.06.2022 05:21:39
http://slkjfdf.net/ - Uyajuq <a href="http://slkjfdf.net/">Alouvu</a> dlb.fuaa.gastrotrend.cz.isp.du http://slkjfdf.net/
awuyikoficeho 16.06.2022 05:15:56
http://slkjfdf.net/ - Woxizu <a href="http://slkjfdf.net/">Ejages</a> cit.aenl.gastrotrend.cz.hmu.kc http://slkjfdf.net/
ecekcuxosid 16.06.2022 03:45:50
http://slkjfdf.net/ - Ucanecao <a href="http://slkjfdf.net/">Abadave</a> bre.guxz.gastrotrend.cz.pdy.ar http://slkjfdf.net/
upugukelo 16.06.2022 01:18:58
http://slkjfdf.net/ - Ohuhava <a href="http://slkjfdf.net/">Igeroo</a> msq.biws.gastrotrend.cz.vam.ef http://slkjfdf.net/
usuhyir 16.06.2022 00:55:29
http://slkjfdf.net/ - Idofevu <a href="http://slkjfdf.net/">Eroyujov</a> yuy.edcz.gastrotrend.cz.hsd.ta http://slkjfdf.net/
VnhSL 10.01.2021 12:19:59
Medicine information leaflet. Brand names. <a href="https://prednisone4u.top">how to get cheap prednisone online</a> in US. Some what you want to know about drugs. Read information now. <a href=http://eidsvoll-dk.no/edk-forum/topic/fixed-matches-100-sure-bet-with-trust/page/2/#post-346688>All trends of meds.</a> <a href=http://commercialproperty.website/2020/07/24/intercourse-with-friends-are-there-any-advantages-10/#comment-550376>Some information about medicine.</a> <a href=https://www.androidmag.biz/products/G910_Gamepad>Some information about meds.</a> 36ae70a
RwwSG 10.01.2021 12:19:45
Drug prescribing information. Long-Term Effects. <a href="https://prednisone4u.top">can you get prednisone pill</a> in the USA. All what you want to know about drug. Read information now. <a href=http://eer-inter.org/component/k2/item/5-music-is-food-for-the-soul.html>All what you want to know about medication.</a> <a href=http://shop.khunjib.com/product/3442/%E0%B9%81%E0%B8%A1%E0%B9%87%E0%B8%81%E0%B8%8B%E0%B8%B5%E0%B9%88%E0%B9%80%E0%B8%94%E0%B8%A3%E0%B8%AA%E0%B8%9E%E0%B8%B4%E0%B8%A1%E0%B8%9E%E0%B9%8C%E0%B8%A5%E0%B8%B2%E0%B8%A2%20D&G%20%E0%B8%AA%E0%B8%B5%E0%B8%82%E0%B8%B2%E0%B8%A7.html>All what you want to know about meds.</a> <a href=https://lensesonline.kz/product/62/?rating=1>Actual trends of medicine.</a> 70a0b5c
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.