GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.04.2024, svátek má Jiří
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

Nekažte dojem nevhodnými detaily

 

 

ilustracni fotoPokud se provozovatel nezdráhá ponechat toalety ve veřejném prostoru hotelu na první pohled ve zřejmém špatném stavu, musí se smířit s tím, že případnému hostovi naruší celkový dojem nejen o přístupu managementu k práci, ale především ke klientům.


Co si asi takový klient po nepříjemném zážitku ze špinavého, olepeného, rezavého, či dokonce nefunkčního vybavení toalet o hotelu pomyslí? Jak asi mohou vypadat prostory, kam host nemůže, např. kuchyně. Je nutné nepodceňovat hostovo vnímání, neboť i když vám nikdo otevřenou kritiku nesdělí, neznamená to, že neexistuje. Sami jistě dobře víte, že špatné zprávy se šíří snadněji a rychleji než ty dobré. Nepodceňujte tedy detaily, na jejichž základech stojí úspěch hotelu jako celku. Čisté a řádně doplněné hygienické potřeby, klidně i nižší kvality, budou vždy působit lépe než luxusní vybavení bez těchto nezbytných atributů. Proto by mělo být automatické toto vybavení nejen udržovat, ale i doplňovat, což je práce především pro housekeeping. Vhodným pomocníkem jim při úklidu může být novinka od společnosti Tork. Vlhčené utěrky Tork Premium šetří čas i peníze vynaložené za řadu čisticích prostředků, které nutně nezajistí čisté prostředí.


CO SE ČASEM MĚNÍ


Co se týče vývoje vybavení toalet, nedějí se zde příliš razantní změny. Hlavním bodem změn je design - a to je právě karta, na kterou výrobci sázejí. Ovšem změna designu s sebou většinou přináší i navyšování cen výrobků. V poslední době se setkáváme se zásobníky a dávkovači ovládanými senzory. Tato inovace bezesporu přináší zvýšení hygienické bezpečnosti pro hosty, ovšem na druhou stranu pro provozovatele znamená vyšší pořizovací cenu a přidružené náklady na provoz (výměna baterií na pohon dávkovačů). Někteří výrobci již od tohoto systému ustupují, jelikož při vysoké frekvenci uživatelů toalet se baterie vybíjí velmi rychle a zařízení zůstává nefunkční. Dalším úskalím je samotná elektronika v daných zařízení, která bývá po čase poruchová a pro provozovatele to znamená, že musí často měnit celé zásobníky. A stane-li se to u více zásobníků najednou, je to pro udržení správné hygieny na toaletách značným problémem.


Vyřešený servis mají zákazníci společnosti Ille, která zásobníky neprodává, ale zapůjčuje zdarma. Jelikož počáteční investici hradí firma Ille, pomáhá tím v počátcích podnikání budoucím klientům. Zákazník si za to od nich odebírá spotřební materiál. Jelikož se jedná o servisní organizaci, zásobníky namontují a poté každé čtyři týdny přijíždí technik, který je zkontroluje a přiveze veškeré objednané náplně. Všechny opravy a výměny poškozených zásobníků jsou zdarma. Tímto dává svým klientům garanci doživotní záruky funkčnosti a pěkného vzhledu zásobníků.


NEJDŮLEŽITĚJŠÍ FAKTOR JE ŽIVOTNOST


Tyto výrobky musí splňovat především požadavek na dlouhou životnost. Zásobníky a dávkovače by měly být konstruovány tak, aby vydržely i případné hrubší zacházení. Z tohoto důvodu by plastové zásobníky měly být vyrobeny z ABS plastu, který je pružnější a snese i hrubší zacházení. Dalším neméně důležitým faktorem by měla být jednoduchost výměny náplní. S tím je spojená také možnost uzamčení zásobníků a dávkovačů. Přestože se v některých restauracích či hotelech vyšší kategorie nepředpokládá, že by někdo mohl ručníky či toaletní papír odcizit, opak často bývá pravdou.


Pokud provozovatel vybírá pro svůj objekt nerezové vybavení, měl by věnovat zvýšenou pozornost tomu, z jakého druhu nerez oceli je produkt vyroben. Nerezavějící ocel je rozdělována do několika typů podle normy AISI. Přičemž při výrobě hygienického systému se nejčastěji využívá typ AISI 304 a 430. AISI 304 je kvalitnější - je pevnější a má delší životnost (např. tato ocel se používá i v bazénech s přímým působením vody). Výrobky s označením 430 mají v našich klimatických podmínkách také dlouhou životnost, ovšem jsou-li umístěny ve vlhkém prostředí (např. bazény, wellness), může po kratší době dojít ke korozi (řádově po třech až pěti letech). Proto společnost Sunexcleen nabízí výrobky z oceli typu 304. Méně kvalitní ocel je hojně využívána v Asii, proto je důležité se informovat také o zemi původu daného výrobku.

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Věra Nováková
23.05.2011 - 09:45:41

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.