GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

Zahřejte hosty teplým nápojem

 


ilustracni fotoChladné počasí opět nahrává hotelovým kavárnám a restauracím, které touží přilákat hosty do svých provozoven. Svařené víno, punč nebo grog by ve vaší nabídce určitě chybět neměly, ale přece jen čaje a kávy se celkově vypije více, a tak se vyplatí mít širší nabídku opravdu kvalitních produktů.


ČAJ SE TĚŠÍ OBLIBĚ


Oblibě se stále více těší ovocné a bylinné čaje. Češi jsou milovníci ovocných čajů, na rozdíl od ostatních evropských národů, které dávají přednost černým, popř. zeleným čajům. V loňském roce se na českém trhu prodalo 1632 tun ovocného čaje. Mezi příchutěmi kraluje lesní ovoce následované černým rybízem, zahradními jahodami a malinami a také citrusy. V zimních měsících znatelně rostou prodeje ovocného čaje s citronem a zázvorem - zejména díky jeho antiseptickým účinkům. Výsledky ukázaly, že v porovnání s ostatními nápoji pije 66 % dětí ve věku 7 až 10 let nejčastěji ovocný čaj. Ovocné čaje jsou pro děti vhodné proto, že neobsahují sladidla a přitom se vyznačují výraznou ovocnou chutí, kterou mají děti rády. Když k nabídce čajů připojíte také nabídku čerstvých koláčů, hosté se k vám budou rádi vracet.


KÁVA NA POKOJ I DO KUCHYNĚ


Pokud chcete dopřát hostům kvalitní kávu, kterou si mohou připravit na pokoji v připravených mini kávových setech, zkuste třeba kapsle Cortado/Espresso Macchiato v italském stylu. Oslovíte tak hlavně milovnice a milovníky espresa s mlékem. Šálek espresa se spojil s malou porcí mléka v jedné kapsli pro přípravu jednoho šálku nápoje. "Vzhledem k výsledkům průzkumů, ze kterých vyplývá, že 60 % spotřebitelů oceňuje kávu s mlékem, jsme se rozhodli uvést na trh novinku Cortado/Espresso Macchiato. Ta bude k dispozici po celý rok a předpokládáme, že se stane hitem sezony. Úplnou novinkou v přípravě této kávy je použití pouze jedné kapsle. U ostatních mléčných specialit je nutné použít vždy kapsle dvě - jednu s mlékem a druhou s kávou," vysvětluje Kateřina Műllerová, marketingová manažerka značky NESCAFÉ Dolce Gusto.


Málokdo ví, že káva má různá využití i v kuchyni. Snad každého nejprve napadne světoznámé tiramisu, ale to rozhodně není všechno. Káva je výbornou alternativní ingrediencí například do omáček. Vynikající je například barbeque omáčka z kávy. V některých receptech se dá kávou zajímavě nahradit alkohol. Opět je důležité nepodcenit kvalitu, ale vybrat si opravdu exkluzivní kávu.

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Věra Nováková
24.10.2010 - 16:49:53

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.