GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 21.09.2018, svátek má Matouš
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

Propagujte kvalitu svého zařízení

 


ilustracni fotoOznačení ubytovacích zařízení hvězdičkami je systém fungující po celém světě. V České republice jsou ubytovací zařízení rozdělena podle kategorií - hotely, penziony, motely, ostatní ubytovací zařízení - a dále do pěti tříd prostřednictvím jedné až pěti hvězdiček. To je pro zákazníka celkem jasné třídění. Ne vždy je však hostům jasné, co mohou od jednotlivých kategorií a tříd očekávat. Hvězdičky jsou hotelům a penzionům v České republice přidělovány na základě Oficiální jednotné klasifikace ubytovacích zařízení, která je dobrovolným systémem, zajišťujícím transparentnost služeb a jistou úroveň kvality pro domácí i zahraniční turisty.


CO DOPLNÍ HVĚZDIČKY


O záměru ministra Kamila Jankovského, doplnit k počtu hvězd u hotelů bronzové, stříbrné a zlaté písmeno Q, zatím víme jen několik základních informací. Systém kvality služeb je systém, který se na MMR již připravuje delší dobu a AHR ČR na něm spolupracuje. Naše asociace je připravena na systému kvality spolupracovat, rozhodně ale odmítáme vytváření nového systému ratingu ve smyslu "hvězdičkování hotelů", a to z důvodu výše uvedených. Podobný systém již existuje, získává postupně důvěru i na evropské úrovni a je komplexní. Tento systém by měl být naopak integrován do jakékoli budoucí certifikace kvality a měl by být jednou z jejích základních podmínek. Hotel, který negarantuje vybavenost svých pokojů a základní služby v návaznosti na to, jakým počtem hvězdiček se honosí, nemůže být, podle našeho názoru, zařazen do řádného systému kvality služeb. Naopak systém kvality služeb, který je již vytvořen například v sousedním Německu, Maďarsku a ve Švýcarsku, by měl kromě vybavenosti také garantovat to, jak se pracuje se zákazníkem, jak se řeší jeho připomínky, trénink personálu a podobně. Takže tyto záměry se nevylučují, naopak vzájemně doplňují. Jako členové evropské konfederace asociací hotelů a restaurací HOTREC máme navíc možnost budoucí systém kvality akreditovat pod společnou evropskou značkou EHQ (European Hotel Quality) a tím naši národní značku dále zviditelnit. Naším názorem je, že by podobné systémy měly jednoznačně vznikat z podnikatelské sféry a měly by být nastaveny tak, aby umožnily podnikatelům zlepšit své služby.

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Václav Stárek
29.10.2010 - 08:25:15

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.