GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

Musí host platit za ochotu?




ilustrační fotoPrvní osoba, která se v souvislosti s rezervací ubytování dostane s klientem do styku, je obvykle recepční. Proto se od ní očekává, že i ona bude schopná podat dostatek informací, zodpovědět všetečné dotazy a reagovat na nevšední požadavky.



Abychom tyto vlastnosti recepčních důsledně prověřili, vytvořili jsme fiktivní a zcela netradiční rezervaci. Jednalo se o skupinu šesti osob izraelské národnosti s požadavkem košer občerstvení na pokoji, pokojem vybaveným dataprojektorem, případně playstation, garancí skutečnosti, že na pokoji nebyla nikdy ubytována zvířata, ani se v něm nikdy nekouřilo a antiteroristickým opatřením v hotelu. Hosté si zároveň přáli bydlet pouze ve dvoulůžkovém pokoji a nechat u sebe v posteli přespat své 13leté děti a také se dožadovali značky používaného pracího prášku kvůli silné alergické reakci.

 

 

 



DLOUHÁ CESTA K REZERVACI



V brněnském Orea hotelu Voroněž II jsme po vyslovení požadavků byli recepční rovnou přepojeni na provozního. Košer občerstvení vyřešil tak, že nejlepší je si donést vlastní. Kladně působilo doporučení sesterského hotelu Santon pro jeho větší zkušenosti s izraelskou klientelou. Hotel zapůjčí dataprojektor za 3000 Kč na den, vlastní však pouze jeden. Pojem playstation byl pro provozního příliš vzdálený. Požadavek na nekuřácký a zvířaty neobydlený pokoj nemůže garantovat, v hotelu podobné záznamy nevedou. Název prádelny nám sdělen byl, nikoliv značka pracího prostředku, jelikož se podle provozního jedná o obchodní tajemství. Pod protiteroristickým opatřením si nedovedl představit nic, zmínil alespoň evakuační plán. Nabídnuta byla cena 2960 Kč za noc a pokoj pro tři osoby pouze s jednou manželskou postelí.



INFORMOVANÁ OSOBA



V Euroagentur Hotelu Ramada nás čekalo překvapení. Recepční pouze suše sdělila, že z vedení hotelu dnes není nikdo přítomen. Ujistila nás však, že potřebné informace sdělí, pokud si druhý den sami zavoláme. Přestože si na nás recepční nevzala žádný kontakt, rozhodli jsme se druhý den skutečně znovu zavolat. Což se však nedá očekávat od každého klienta. I když hotel disponuje kuchařem připravujícím košer jídla, recepční nevěděla, zda je možné zajistit občerstvení na pokoj. Požadavek prý bude za pět dní konzultován s židovskou obcí. Odpověď ohledně pracího prášku jsme také neobdrželi. Při dotazu na dataprojektor nás zaskočila odpověď: "No zadarmo to nebude." Cenu jsme se však nedozvěděli. Hotel nerozlišuje pokoje ani patra pro nekuřáky a alergiky.


reklama:



HLAVNĚ SE USMÍVEJTE



V hotelu Hilton Old Town jsme byli ihned po zjištění, že jde o skupinu osob, mylně přepojeni na oddělení skupinových rezervací. Na správném čísle jsme pak byli během několika vteřin zasypáni cenami, které byly navíc ihned upravovány víkendovou 50% slevou. Třílůžkový pokoj v exekutivní části by tak na noc vyšel na 3515 Kč. Košer občerstvení v minibaru se nezdá být problematické, za 600 Kč by se pak dal dokoupit také koš s košer ovocem. Dataprojektor je možné půjčit za cenu 6500 Kč za 12 hodin (jedná se prý o slevu). Ostatní podmínky jsou zodpovězeny mailem ještě v průběhu dne. Playstation není možné zajistit, hotel jej nevlastní a ani není možné jej zapůjčit, název pracího prášku i aviváže sdělen bez rozpaků. Antiteroristické opatření stejně jako u ostatních hotelů zaměněno za bezpečnostní. Poprvé cítíme, že druhá strana je ochotná nám co nejvíce vyjít vstříc.



ALERGICI NA POZORU



Po vyslechnutí první podmínky si osoba na recepci hotelu Courtyard Plzeň pouze bez dotazů zapsala ostatní body a řekla, že vše zašle na vyžádaný mail. Rezervaci písemně řeší pracovník na pozici sales manažer. Košer občerstvení podle něj nelze zajistit kvůli tomu, že v Plzni není dodavatel košer jídel. Playstation v hotelu nemají, i když by se dalo zajistit, cenu však neuvádí. Dataprojektor do pokoje určitě dávat nebudou, protože jde o investici v hodnotě 150 tisíc. Zajímavého řešení se nám dostává v případě dotazu na prací prášek. Název sice není zjištěn, ale je nám doporučeno, abychom se jako silní alergici v hotelu raději neubytovávali, aby nedošlo k případným obtížím. Jako protiterotistické opatření jsou nám mimo jiné nabídnuty také kouřové detektory a sprinklery. Pokoj, ve kterém nebyla ubytována zvířata, však zajistit nelze. Za cenu 1690 za pokoj s přistýlkou snad riskneme i tu silnou alergii.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Věra Nováková, Klára Chromá
26.02.2010 - 07:42:33



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 4 plus 1 je
 

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.