GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 13.11.2018, svátek má Tibor
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

Trocha domova

 

recepce hotel burj al arab dubaj saePodle zlých jazyků se hotely v budoucnosti promění v anonymní prostor zastíraný úsměvy personálu a luxusním vybavením. Jakou roli v možné budoucí přeměně hotelového průmyslu hraje technologický pokrok?



Podle odborníků na technologii by mohl scénář ubytování v budoucnu vypadat takto: Osobní zákaznická karta ukrývá historii mých pobytů včetně objednávek v hotelových restauracích. Funguje také jako klíč k pokoji. Při příjezdu do nového města už se tím pádem na recepci automaticky dozvím, kde si lze vytisknout prezentaci a v pokoji najdu na bezdrátovém panelu nabídku místní vyhlášené restaurace, výběr detektivek z hotelové virtuální videopůjčovny a z hi-fi reproduktorů v pokoji hraje rádio namixované z mých oblíbených interpretů.



JEDEN OVLADAČ NA VŠECHNO



Bezdrátový dotykový řídicí panel mi umožňuje ovládat intenzitu osvětlení, klimatizaci a multimediální centrum napojené na projekční plochu na stěně. Zarezervovat si můžu na konkrétní hodinu jakoukoliv hotelovou službu nebo objednat jídlo. Pokud bych si chtěl popovídat, změní se panel ve videotelefon, který mě spojí s recepcí nebo mi živý vstup z hudebního klubu ukáže, jak to tam právě teď žije. Na ovládač můžu samozřejmě i mluvit a dostává se mi odpovědí od distingovaného a perfektně informovaného virtuálního majordoma. Aplikaci se stejnými funkcemi si přes Wi-Fi stahuji i do iPhone.



CO SI DOMŮ NEPOŘÍDÍM


reklama:



Průhledná stěna koupelny a hi-fi ozvučení mi dovolí sledovat film z vířivky. Regulovatelná průhlednost okenních skel mi umožňuje volit výhled na město nebo se ponořit do černočerné tmy, která se mění na jemně mléčné světlo v momentě, kdy se v noci vydávám na toaletu, zvedající automaticky prkénko. Automaticky se rozsvěcející světla v pokoji a koupelně mi šetří ranní šmátraní po vypínačích.




TŘI POZDRAVY Z BUDOUCNA



Galaktické apartmá na oběžné dráze



Vesmír je další hranicí, která bude brzy překročena. Otevření Galactic Suite se plánuje na rok 2012. Jedná se o vesmírnou stanici s kapacitou pro dva páry a řidiče s all-inclusive službou. Ubytování je vymezeno na čtyři zemské noci, avšak během obíhání okolo planety rychlostí 18,750 mph host uvidí 45 západů slunce. Před pobytem v galaktickém apartmá je třeba projít 18víkendovým školením na kosmodromu na tajném místě karibského ostrova. Cena pobytu začíná na 3,2 milionu eur za osobu.



Pokoj, který si klienty vybírá sám



Polský bláznivý hotel Blow Up Hall 5050 , který se zrodil v hlavě mexicko-kanadského umělce Lozzana Hemmerse, se nachází v Poznani. Už samotná rezervace skrze webový portál slibuje nevšední zážitek. Nejdříve zde nechají hosta vybrat si vždy ze tří možností obrázek, barvu a číslo. Poté na základě počítačové diagnostiky, která má za úkol určit duchovní zvíře či osobnost, si pokoj hosta vybere sám. Pokud je například zebrou, dostane pokoj s černobílými pruhy, v případě že je účetní, dostane s největší pravděpodobností nezáživný pokoj typu obchodní apartmá. Zapomenout může i na klíče, ty zde nahradily iPhony, které kromě funkce otevírání dveří slouží i k objednání večeře. Za pokoj pro dva požadují 268 eur.



Zelený Mexický záliv



Více než čtyři tisíce těžebních věží v Mexickém zálivu bude během příštích 100 let vyřazeno z provozu. Tato metoda obnáší explozi, na základě které zemře v moři mnoho ryb. Architekti z Houston´s Morris dostali lepší nápad, navrhují předělat těžební věže na hotely a přeměnit tím tvář zálivu na "americkou Dubaj". Na míle daleko od břehu by mohl být Oil Rig zároveň vodním světem a ekologickým ostrovem s využitím větru a vlnových turbín. Sousední věže mohou být přeměněny na kasina, noční kluby a restaurace. Avšak vzhledem k tomu, že nebyla dosud podepsána žádná smlouva, není jisté, zda se tento sen někdy stane skutečností.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Jan Jirsa
26.02.2010 - 08:01:09



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 4 plus 2 je
 

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.