GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 21.11.2018, svátek má Albert
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ

Příjmy z cestovního ruchu vzrostly o 2,1 miliardy

 

 


ilustracni fotoZahraniční turisté utratili v roce 2012 v České republice 137,8 miliardy korun, což bylo o 2,1 miliardy více než v roce předchozím. Vyplývá to z údajů o platební bilanci, které v dnes zveřejnila Česká národní banka (ČNB).


Za růstem příjmů v minulém roce stála také rostoucí poptávka ruských turistů, optimistický vývoj na německém trhu a dlouhodobě rostoucí poptávka na vzdálených trzích. Nejvyšší meziroční nárůst byl v prvním čtvrtletí roku, kdy příjmy ze zahraničního cestovního ruchu vzrostly o 15,5 procenta. Poslední čtvrtletí roku však přineslo meziroční pokles příjmů a srazilo tak celkový roční růst pod očekávání Institutu turismu ČR agentury CzechTourism.

„Přes slabší vývoj v posledním čtvrtletí zůstává celková bilance roku velmi dobrá. Do České republiky přijelo v loňském roce nejvíc zahraničních turistů v historii, mimo jiné i díky našim marketingovým aktivitám," uvedl Rostislav Vondruška, generální ředitel agentury CzechTourism. Podle Vondrušky rekordní návštěvnost pomohla podnikatelům vyrovnat se s dopady současného konkurenčního prostředí.

Kromě Německa a Ruska v roce 2012 výrazně vzrostl také počet turistů ze vzdálených trhů, především z Číny (+34 procent), USA (+17 procent) a Jižní Koreje (+ 33 procent). Rostoucí potenciál čínského trhu registruje agentura CzechTourism dlouhodobě - z toho důvodu také připravuje v letošním roce otevření nového zahraničního zastoupení v Šanghaji. Do ekonomicky rostoucí Brazílie se zase přestěhuje zahraniční zastoupení z Mexika.

 

Zdroj: czechtourism

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

20.03.2013 - 12:26:09

PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.