Vít Neiser
generální ředitel, Mamaison Hotel Imperial Ostrava
1. Který/á hoteliér/ka je vám vzorem?
Nemám konkrétní vzor, ale v průběhu let jsem potkal spoustu lidí, kteří mě pozitivně ovlivnili. Nechci nikoho z nich opomenout.
2. Vysněný hotel na prodloužený víkend?
Ten si dovedu představit v Mamaison All-Suites Spa Hotel Pokrovka Moscow.
3. Kdo je nejzajímavější osobností, se kterou jste se pracovně setkal?
V hotelu na jižní Moravě to byl jeden Francouz, novinář v důchodu, který pracovně komentoval události v Praze v roce 1968 i v roce 1989. K nám jezdil pravidelně a jeho optimismus byl zdravě nakažlivý.
4. Vaše představa "dne pod psa" v práci?
Asi šesté urgentní vyplňování reportu, který stejně skončí někde v šuplíku.
5. Čím vás kolegové naposledy rozesmáli?
Velmi často mě rozesměje náš snídaňový kuchař, pan Twardek. Jeho historky, kterými zásobuje mne a naše hosty, dokážou perfektně nastartovat pracovní den.
6. Jak nejčastěji získáváte užitečné informace?
Z internetu.
7. Kdo/co ovlivnil/o vaše rozhodnutí stát se hoteliérem?
Jak se často v životě stává, byla to náhoda. A také kamarádi z rodné Opavy.
8. Vaše nejoblíbenější místo ve vašem hotelu?
La Brasserie při snídaních, kde vnímám cvrkot začínajícího dne.
9. Které místo (destinaci) máte nejraději?
Sydney, v tomto městě jsem krátce bydlel a pracoval. Považuji ho za nejlepší místo pro život na světě.
10. Nejoblíbenější dopravní prostředek na dovolené?
Vlastní auto.
11. Jaký koňak byste nabídl vzácnému hostovi?
Nejprve bych nabídl 25leté arménské brandy, finální výběr z našeho bohatého nápojového lístku bych nechal na hostovi.
12. Nejvíce nevšední pokrm, který vám utkvěl v paměti?
Ropa Vieja v Havaně. Je to trhané hovězí s černými fazolemi a rýží.
13. Sport, jenž vám zaručeně zvedne hladinu adrenalinu?
Tenisový turnaj mé dvanáctileté dcery Viktorie.
14. Kdy a kde jste naposledy stanoval?
V roce 2002 na Sumatře.
15. S kým byste si chtěl zahrát na prknech, která znamenají svět?
To bych neriskoval na veřejném představení. Pravidelně však s kolegy vystupuji s připravenou scénkou na našem personálním plese. Naposledy jako Edit Piaf.
16. Časopis, který nesmí chybět na vašem stole?
Ekonom.
17. Váš oblíbený vtip?
Jak jsem již zmínil, mám rád ranní vtípky pana Twardka. Ty jsou však mnohdy nepublikovatelné.
18. Jaké auto byste použil na projížďku francouzskou Riviérou?
Mercedes Benz 230 SL, rok výroby 1964, se staženou střechou.
19. Zvíře, které byste nechtěl potkat sám v lese či džungli?
V lese by mě asi žádné nezaskočilo a do džungle bych se sám nehrnul.
20. Vaše motto?
"Přej a bude ti přáno" a také "Nečiň druhým to, co ti samotnému vadí".
Curriculum vitae
Vít Neiser již třetím rokem zastává pozici generálního ředitele v Mamaison Hotelu Imperial, kde v roce 2002 začínal jako zástupce generálního ředitele. Současně je členem představenstva společnosti Unihost - Sdružení podnikatelů pohostinství, stravovacích a ubytovacích služeb ČR. První manažerskou funkci zastával v roce 1994 v komplexu motorest Rohlenka u Brna. Dále řídil od roku 1997 Days Inn hotel v Lednici na Moravě a v letech 2001 a 2002 pracoval v hotelu Ibis řetězce Accor Hotels v Sydney. Po střední škole se vyučil cukrářem a je absolventem Hospitality Management Martin College v Sydney. Je ženatý a má dvě dcery.
Zdroj: www.ihned.cz
20.04.2010 - 02:39:11
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...