GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 18.08.2019, svátek má Helena
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ

20 otázek pro:

Miroslava Hurdová
generální ředitelka, Designhotel Elephant

20 otázek pro: Miroslava Hurdová1. Který/á hoteliér/ka je vám vzorem?
Moje bývalá kolegyně Květa Fišerová, která mě zasvětila do tajů hoteliérství.


2. Vysněný hotel na prodloužený víkend?
Tím je Grand Hotel Kempinski High Tatras.

3. Kdo je nejzajímavější osobností, se kterou jste se pracovně set-kala?
Můj bývalý zaměstnavatel Gudmundur F. Jonsson, který byl opravdu kontroverzní osobností. Pak byl pro mě zajímavý také John Lobkowicz.


4. Vaše představa "dne pod psa" v práci?
Den, kdy se mi nic nedaří a už brzo ráno vím, že to dnes tak nějak nebude ono.

5. Čím vás kolegové naposledy rozesmáli?
Každý den se najde něco, čím mě pobaví.

6. Jak nejčastěji získáváte užitečné informace?
Kolegové z branže, noviny, ale hlavně internet, ten je pro nás v této době pro naši práci nepostradatelný.


7. Kdo/co ovlivnil/o vaše rozhodnutí stát se hoteliérkou?
Byla to náhoda, když jsem přijela do Čech, musela jsem si najít práci, která by šla skloubit se studiem na vysoké škole. Začala jsem tedy pracovat jako recepční. Svoji kariéru jsem v tomto ohledu začala pěkně od podlahy.


8. Vaše nejoblíbenější místo ve vašem hotelu?
Nejoblíbenější je pro mě terasa hotelu - zatravněná střecha, odkud je skvělý výhled na celou Prahu.


9. Které místo (destinaci) máte nejraději?
Nejraději mám Slovensko, kde jsem se narodila, a určitě nesmím zapomenout na severní Itálii.


10. Nejoblíbenější dopravní prostředek na dovolené?
Asi auto, ale na dovolené preferuji chodit hlavně po svých.

reklama:


11. Jaké víno byste nabídla vzácnému hostovi?
Vzhledem k tomu, že jsem ze Slovenska od maďarských hranic, mám ráda červené víno. A určitě bych doporučila některou z vynikajících maďarských odrůd.

12. Dáváte na dovolené přednost all-inclusive, nebo raději experimentujete v místních restauracích?
Nejraději na dovolené experimentuji a zkouším domácí kuchyni.

13. Kde byste strávila rok dovolené?
Rok dovolené si dovedu představit na severu Itálie.


14. Vaše oblíbená budova?
Nejoblíbenější je pro mě kapitulní chrám sv. Petra a Pavla na Vyšehradě.

15. Jaký by byl koncert podle vašeho přání?
To vážně nevím.

16. Obraz kterého malíře byste si vystavila doma?
Nejspíš by to byla kresba mého syna. Z těch známých malířů pak díla od Leonarda da Vinciho - mají pro mě nádech tajemna.

17. Vaše oblíbená vůně?
Mám ráda vůni babiččiných buchet.


18. Jakému šálku kávy či čaje neodoláte?
Určitě neodolám voňavému čaji Rooibos.


19. Autor, který vám zvedne náladu?
Určitě slovenský spisovatel píšící pod pseudonymem Maxim E. Matkin.


20. Vaše motto?
Nemám motto, držím se jen některých zásad. Dívat se pořád dopředu a hlavně všechno řešit s klidem a úsměvem.


CURRICULUM VITAE
Miroslava Hurdová vystudovala střední obchodní školu se zaměřením na mezinárodní marketing. Angličtinu vypilovala ve Velké Británii na College of St. Bury Edmunds. Poté studovala na Univerzitě Komenského v Bratislavě fakultu managementu se zaměřením na finanční management a marketing. V roce 2002 začala svou hotelovou kariéru jako vedoucí recepce v Ritchie´s Hotel and Hostel, po dvou letech přijala pozici asistentky ředitele v hotelu Bellagio. Následně se vrátila k oboru, který vystudovala, a ve stejném hotelu řídila propagaci a marketing. V průběhu tří let se stala jeho generální manažerkou. Rok poté, kdy hotel Bellagio změnil provozovatele, přijala nabídku z Designhotelu Elephant, kde na pozici generální ředitelky působí dodnes.
Zdroj: www.ihned.cz
 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

26.04.2010 - 09:55:34



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 7 plus 4 je
 

PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

04.08.2010 - Nejlepší bary v Česku

Bugsys Bar zařadil časopis Newsweek mezi dvacet nejlepších barů světa. ...

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

18.06.2017 - První boutique hotel na Šumavě láká na delikatesy francouzského šéfkuchaře

Restaurace Nebespán v Kašperských Horách je synonymem špičkové zážitkové gastronomie ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2019 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.