GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ

Vlastník ústecké likérky Granette koupil Starorežnou Prostějov 

logo Granette    Stoprocentním vlastníkem společnosti Palírna u Zeleného stromu - Starorežná Prostějov se dnes stal Milan Hagan, majitel ústecké společnosti Granette, druhé největší české likérky. ČTK o tom informoval mediální zástupce firmy Granette Josef Vejlupek. Podle serveru Euro.cz by se cena transakce měla pohybovat kolem 250 milionů korun.
    Jediným vlastníkem likérky Granette je Hagan od roku 2008. Předtím patřila likérka ještě pod názvem KB Likér do společnosti Drinks Union, která sdružovala také několik pivovarů. Jejím většinovým vlastníkem byl také Hagan, společnost už bez likérky koupila pivovarnická skupina Heineken.

    Podle Vejlupka budou obě společnosti nadále na českém trhu působit jako samostatné právní subjekty se svým stávajícím managementem. "Obě likérky patří do první pětky našich největších likérek a dohromady produkují více než 124.000 hektolitrů lihovin ročně, takže společně budou tvořit jasnou dvojku na českém trhu s velkým náskokem před Becherovkou a ostatními likérkami," uvedl Vejlupek. Největším producentem lihovin v Česku nadále podle Vejlupka zůstává Stock Plzeň-Božkov s produkcí více než 300.000 hektolitrů ročně.
    Podle serveru Euro.cz chce Granette, jejímiž klíčovými značkami jsou lihoviny jako Stará myslivecká, Klášterní tajemství, Squash či Vaječný sen, do Prostějova ještě letos přestěhovat část své výroby. "V Ústí nad Labem nám chybí kapacita, proto část produkce půjde do Prostějova, kolik to bude, nelze v tomto okamžiku říci - právě rozsah přesouvané kapacity analyzujeme,“ řekl serveru ředitel Granette Pavel Kadlec
.
    Výrobní portfolio Starorežné zahrnuje na 79 druhů lihovin, mezi něž patří vodky, likéry či ovocné pálenky. Moravská likérka měla v roce 2008 tržby přibližně 270 milionů korun a zisk necelých sedm milionů korun.
 
    Ústecké likérka Granette v loňském roce utržila téměř miliardu korun, meziročně o sedm procent více. Vyrobila 7,4 milionu litru alkoholických nápojů, což je o dvě procenta více než v roce 2008. Vyšší nárůst tržeb o sedm procent ve srovnání s nárůstem objemu výroby byl podle společnosti ovlivněn změnou struktury vyráběných a prodávaných značek.
 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

04.05.2010 - 09:32:25



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 1 plus 6 je
 

PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.