GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 14.10.2019, svátek má Agáta
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ

20 otázek pro: Jan Tlapa - generální ředitel Top Hotelu Praha

 

 

TOP HOTEL logo1. Který/á hoteliér/ka je vám vzorem?


Ze všech velikánů hotelového světa mě nejvíce upoutal César Ritz. V hotelovém prostředí vzniká mno-ho problémů a konfliktních situací a on mě zaujal svým nestandardním řešením jakékoli komplikované situace.




2. Vysněný hotel na prodloužený víkend?


Vzhledem k tomu, že v hotelu trávím skoro celý svůj život, musím bohužel konstatovat, že pro mě takový hotel snad ani neexistuje. Možná vás překvapím, ale každou volnou chvíli se těším na svou chalupu, kde nacházím klid a odpočinek.




3. Kdo je nejzajímavější osobností, se kterou jste se pracovně setkal?


Během své hotelové kariéry jsem potkal mnoho významných osobností, ale jsem rád, že jsem se mohl podílet na přípravě pobytu amerického prezidenta Billa Clintona a osobně ho přivítat v hotelu.




4. Vaše představa "dne pod psa" v práci?


Takovou představu ani nemám.




5. Čím vás kolegové naposledy rozesmáli?


Každý den se najde něco - a je dobře, že to končí smíchem.




6. Jak nejčastěji získáváte užitečné informace?


Dříve jsem se ptal chytrých lidí a dnes surfuji po internetu.




7. Kdo/co ovlivnil/o vaše rozhodnutí stát se hoteliérem?


Pocházím z hoteliérské rodiny, počínaje už mým pradědečkem, takže moje rozhodnutí pokračovat v této tradici se asi očekávalo.




8. Vaše nejoblíbenější místo ve vašem hotelu?


Japonská zahrada v létě, zimní zahrada se zapáleným krbem v zimě.




9. Které místo (destinaci) máte nejraději?


Belgii - asi proto, že mají nejlepší pralinky.




10. Nejoblíbenější dopravní prostředek na dovolené?


reklama:


Vše, co mohu řídit.




11. Jaký koňak byste nabídl vzácnému hostovi?


Rád bych mu nabídl Armagnac s jeho ročníkem narození, ale jen pokud ten host není žena.




12. Nejvíce nevšední pokrm, který vám utkvěl v paměti?


V paměti mi vždy utkví dobře upečená kachna se zelím a knedlíkem.



13. Sport, jenž vám zaručeně zvedne hladinu adrenalinu?


Určitě šachy. Takovou trpělivost nemám, abych tak dlouho trávil čas u stolu.




14. Kdy a kde jste naposledy stanoval?


Asi před 30 lety, když jsem byl u Balatonu.




15. S kým byste si chtěl zahrát na prknech, která znamenají svět?


Moje povolání je jedno velké divadlo, do divadla chodím prožívat kulturní zážitky.




16. Časopis, který nesmí chybět na vašem stole?


Revue Top Hotelu Praha.




17. Váš oblíbený vtip?


Vtipy si nepamatuji, rád se jim zasměji, ale bohužel je hned zapomenu.




18. Jaké auto byste použil na projížďku francouzskou riviérou?


Raději bych po francouzské riviéře jezdil na motorce.




19. Zvíře, které byste nechtěl potkat sám v lese či džungli?


Nebojím se ani tak potkat zvíře, zato se ale bojím potkat blbce, a to kdekoliv.




20. Vaše motto?

Jsem rád za každý den.


CURRICULUM VITAE

Jan Tlapa má v oboru hotelnictví bohaté zkušenosti. Získával je postupně v Parkhotelu Praha, kde nastoupil do provozního oddělení a postupně vykonával funkce vedoucího provozu a náměstka obchodně-provozního úseku. Poté nastoupil u společnosti Tourinvest, kde byl členem týmu podílejícího se na výstavbě pražského hotelu Atrium - pozdějšího Hiltonu. Zde od roku 1990 působil na pozici zástupce generálního ředitele. V roce 1997 se stal generálním ředitelem hotelu Panorama Praha. Dalších osm let vedl skupinu významných výrobců porcelánu pro hotely a gastronomii. V roce 2008 nastoupil v Top Hotelu Praha jako generální ředitel. Mezi jeho záliby patří cestování a sport, zejména fotbal a hokej.

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

04.01.2010 - 08:03:20



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 5 plus 1 je
 

PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

18.06.2017 - První boutique hotel na Šumavě láká na delikatesy francouzského šéfkuchaře

Restaurace Nebespán v Kašperských Horách je synonymem špičkové zážitkové gastronomie ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2019 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.