GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.09.2018, svátek má Jaromír
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ

20 otázek pro: Lubomír Bárta - ředitel Clarion Congress Hotelu Ostrava

 

Clarion Congress Hotelu Ostrava1. Který/á hoteliér/ka je vám vzorem?

Majitel hotelu Bellevue v Baden-Badenu Herbert Sauer, který mi vtiskl citlivost a odpovědnost vůči hostům.



2. Vysněný hotel na prodloužený víkend?

Bohužel vás asi trochu zklamu, ale takovým hotelem je pro mě chalupa, kde nacházím klid, odpočinek a načerpání energie pro další práci.



3. Kdo je nejzajímavější osobností, se kterou jste se pracovně setkal?

Během svého působení v hotelové branži jsem potkal mnoho zajímavých lidí, ale na prvním místě jednoznačně bude Mohammad Reza Pahlaví.



4. Vaše představa "dne pod psa" v práci?

Takovou představu nemám, ale bohužel občas přichází.



5. Čím vás kolegové naposledy rozesmáli?

Dobrým vtipem. Úsměv mi ale vykouzlí, když hosté odcházejí z akce spokojení a upřímně poděkují.



6. Jak nejčastěji získáváte užitečné informace?

Z odborného tisku, knih a zkušenostmi z hotelů u nás i v zahraničí.



7. Kdo/co ovlivnil/o vaše rozhodnutí stát se hoteliérem?

Kořeny sahají daleko v rodokmenu, ale především třídní učitel, který mi na základní škole ukázal pražský hotel Alcron za plného provozu.



8. Vaše nejoblíbenější místo ve vašem hotelu?

Office šéfkuchaře. Tam lze probrat téměř vše z mého hobby - gastronomie - a dát si třeba dršťkovou polévku.



9. Které místo (destinaci) máte nejraději?

Austrálii, hlavně pro krásu přírody a nevšední vztahy mezi lidmi.



10. Nejoblíbenější dopravní prostředek na dovolené?

Vzhledem k předcházející otázce - jednoznačně letadlo.



11. Jaký koňak byste nabídl vzácnému hostovi?

Je jistě mnoho druhů velice kvalitních koňaků, ale u mě by zvítězil jeden z druhů Rémy Martin.



12. Nejvíce nevšední pokrm, který vám utkvěl v paměti?

Na jedné recepci podávali nastavovanou kaši s kroupami a kysaným zelím s karbanátkem. Po rybích pokrmech toto jídlo "zmizelo" jako první.


13. Sport, jenž vám zaručeně zvedne hladinu adrenalinu?

Tenis, nejen proto, že je králem sportu.



14. Kdy a kde jste naposledy stanoval?

Na Vranovské přehradě téměř před 50 lety.


reklama:



15. S kým byste si chtěl zahrát na prknech, která znamenají svět?

Mám smysl pro humor a jednou na firemním plesu jsem si zahrál roli Ivánka z "Mrazíka", ale jinak se domnívám, že v naší profesi jsme herci denně.



16. Časopis, který nesmí chybět na vašem stole?

Je jich více, ale hlavně Food Service a Hotel & Spa, rozhodně také nechybí kniha Artura Haileyho - Hotel.



17. Váš oblíbený vtip?

Samozřejmě dobrý z hotelového prostředí, ale vtipy si moc nepamatuji.



18. Jaké auto byste použil na projížďku francouzskou riviérou?

Jednoznačně francouzské, ale už kdysi mě zaujal Citroe¨n DS19.



19. Zvíře, které byste nechtěl potkat sám v lese či džungli?

Letos v Thajsku v Chiang-Mai byli v buši, kousek od hotelu Four Seasons sloni. Nádherně troubili celou noc, ale tady kamarádský vztah končí.



20. Vaše motto?

V mém věku bych asi řekl: "Díky za každé dobré ráno".



Curriculum vitae

Po vystudování hotelové školy absolvoval Lubomír Bárta roční zahraniční praxi v Hotelu Bellevue v Baden-Badenu a postupně pracoval jako vrchní číšník a provozní v hotelu Imperial v Ostravě, kde od roku 1987 působil 10 let ve funkci ředitele. Na krátkou dobu přešel jako generální ředitel do společnosti ICEC V.I.P. Servis, ale již v témže roce nastoupil do funkce ředitele hotelu Atom, který se po celkové rekonstrukci v roce 2004 stal majetkem statutárního města Ostrava. V roce 2009 byl hotel zakoupen společností CPI Hotels a rebrandován na Clarion Congress Hotel Ostrava. V témže roce obdržel zatím jako jeden z pěti osobností Zvláštní cenu od Asociace hotelů a restaurací ČR - hotelového Oscara. K jeho zálibám patří gastronomie, hotelnictví, cestování a sport.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

18.02.2010 - 09:34:53



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 1 plus 7 je
 

PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.