GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ

Na farmářských trzích se objevují falešní farmáři

 

 

ilustracni fotoPraha/Brno - S příchodem jarní sezóny vznikají v českých a moravských městech další nové farmářské trhy. Mezi spotřebiteli se stávají velmi oblíbené. Chtějí totiž nakupovat zeleninu, ovoce, vajíčka i maso přímo od domácích pěstitelů a chovatelů. Farmáři však varují před falešnými farmáři, kteří své produkty nakupují ve velkoobchodech a pak je vydávají za vlastní produkci.


„Máme informace, že na několika místech v České republice se na farmářských trzích objevují falešní farmáři. Samozřejmě, že to kazí celkovou image trhů, jejichž cílem je nabízet kvalitní a chutné potraviny. To je také důvod, proč sem lidé chodí. Chceme proti falešným farmářům bojovat," říká prezident Společnosti mladých agrárníků Petr Mareš.


Farmářské trhy začaly vznikat v České republice před dvěma lety. Velmi rychle si našly své příznivce a jejich obliba mezi spotřebiteli stále stoupá. Zemědělci tak našli možnost, jak své kvalitní potraviny z domácího prostředí nabídnout zákazníkům. „Farmářské trhy nabízejí čerstvé a kvalitní potraviny, což se o prodejích v supermarketech říct nedá. Falešní farmáři poškozují nejen zemědělce, ale také spotřebitele, " tvrdí Petr Mareš.

 


Doporučení pro spotřebitele: Ptejte se na původ potravin


„Doporučujeme provozovatelům farmářských trhů, aby si důkladně prověřili prodejce a dbali na uvedení původu potravin," zdůrazňuje Petr Mareš a zároveň radí zákazníkům, aby se farmářů nebáli zeptat, odkud pocházejí jejich potraviny.


Čeští zemědělci, kteří prodávají poctivě zpracované potraviny, jsou výskytem falešných farmářů rozhořčeni a shodují se, že proti nim budou společně bojovat. „Nedovolíme, aby tito podvodníci zkazili pověst českým farmářům," uzavírá shodně za zemědělce Petr Mareš.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

08.04.2011 - 10:14:20

PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.