GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.04.2024, svátek má Marcela
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ

Největší likérka v zemi zastaví na několik měsíců výrobu. Bude rekonstruovat

 

 

logo-r.jelinekVizovická likérka Rudolf Jelínek plánuje zásadní rekonstrukci stáčírny za několik desítek milionů korun. Modernizace prostor začne v listopadu a v příštím roce ve stáčírně zastaví na několik měsíců výrobu.

 

Vizovická likérka Rudolf Jelínek, největší tuzemský výrobce ovocných destilátů, plánuje zásadní rekonstrukci stáčírny. Modernizace prostor začne v listopadu a v příštím roce ve stáčírně zastaví na několik měsíců výrobu.


Podnik si tak musí předem vyrobit do deseti milionů lahví. Náklady na modernizaci budovy činí několik desítek milionů korun, řekl v pátek novinářům generální ředitel podniku Pavel Dvořáček.


Podle Dvořáčka v předchozích letech v tomto období podnik fungoval v "letním provozu", kdy si řada zaměstnanců vybírala dovolenou, připravoval se výkup ovoce.


Kvůli plánované rekonstrukci stáčírny se počet zaměstnanců ale musel zvýšit. "Začali jsme vyrábět ve dvousměnném provozu, od září začneme vyrábět v třísměnném provozu. Na stáčírně je nyní třikrát více zaměstnanců," uvedl generální ředitel.


Dodal, že podnik si musel najmout také další skladovací prostory.


Likérka plánuje i centrum pro návštěvníky

 


,,Rekonstrukcí celé budovy potvrdíme standard, který jako jedna z mála firem v ČR máme. Jde o International Food Standard (IFS), abychom mohli bez problémů dodávat k jakýmkoliv odběratelům v celém světě," doplnil Dvořáček. Kromě toho v budově vznikne i centrum pro návštěvníky. Budou v něm vystaveny za 13 let nashromážděné láhve s destiláty staré sto i 120 let.


Vizovická likérka je největším tuzemským výrobce ovocných destilátů. V České republice zaměstnává přibližně 100 lidí, celkově v průměru kolem 170, protože další zaměstnance má například v Bulharsku, Rumunsku, na Slovensku a v Chile.


Likérce vloni meziročně klesly výnosy o 14 procent na 362 milionů Kč. Zisk před zdaněním byl ve srovnání s rokem 2009 o 33 procent nižší, když činil 21,5 milionu Kč.

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: eko, ČTK
11.07.2011 - 15:11:27

PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.