GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 15.11.2018, svátek má Leopold
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ

Prémiový alkohol z krize vytěžil

 

ilustracni fotoPernod Ricard oznámil pro rok 2011 globální navýšení investic do marketingu v segmentu prémiových a superprémiových značek. Vedení skupiny krok odůvodnilo tím, že značky v tomto segmentu přinášejí nejvíce peněz do celkového rozpočtu.


Výnosnost prémiových produktů potvrzuje zaváděním nových produktů v této oblasti například Stock Plzeň-Božkov, který letos představil dvě prémiové irské whisky, aktuálně má svoji premiéru v Česku prémiová vodka Stock Prestige. "Do konce roku připravujeme pro prémiový segment ještě dvě další novinky," uvedl generální ředitel Stocku Plzeň-Božkov Petr Pavlík, který nechtěl kvůli konkurenci prozradit víc.


Pro superprémiové produkty (cena od 500 Kč za 0,7l lahev) ale zatím podle manažerky komunikace Jan Becher - Pernod Ricard Evy Kotýnkové platí, že český trh je v této oblasti nerozvinutý. "Lze však u něj pozorovat výrazně pozitivní růst," tvrdí Kotýnková. Třeba kategorie superprémiových whisky zaznamenala meziroční nárůst o 8 %, rostoucí je také kategorie šampaňského a tradičně segment třtinového rumu a vodek. Klíčovou pro prémiové produkty se jeví dlouhodobá marketingová podpora. "U prémiových produktů klademe důraz na přesné cílení a bezprecedentní kvalitu exekuce veškeré marketingové podpory, a to bez ohledu na krizi či konjukturu," uzavírá marketingový ředitel Brown--Forman Petr Polák.

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Martina Suchá
04.10.2010 - 09:42:45

PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.