GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 13.11.2018, svátek má Tibor
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ

Mám firmu s patnácti zaměstnanci, jejichž mzda je kolem 20 tisíc korun měsíčně. Kolik budu za ně příští rok odvádět na pojistném?

 

ilustrační fotoSazby pojistného se zvyšovat nebudou. Zaměstnavatelé ale zaplatí o trochu více, protože se ruší slevy na pojistném. Tyto slevy ve výši 3,3 % z rozdílu mezi částkou 27 100 korun a mzdou zaměstnance za každý měsíc mohli zaměstnavatelé uplatnit od srpna letošního roku, navíc při splnění zákonných podmínek i zpětně od ledna 2009. Ačkoliv byly původně plánovány až do konce roku 2010, ruší se tyto slevy již na konci roku 2009.

 

 

Mohou si zaměstnavatelé pořád odečítat polovinu vyplacené náhrady mzdy při pracovní neschopnosti, kterou vyplatili svým zaměstnancům, od pojistného na sociální zabezpečení?

 

Ano, tato možnost zůstává také pro rok 2010, přestože měla platit od roku 2010 jen ve výjimečných případech. Odloženo bylo naopak snížení sazby pojistného na sociální zabezpečení, která měla v roce 2010 činit jen 24,1 % z vyměřovacího základu, zůstává však nadále 25 %.

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

                 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

26.12.2009 - 10:06:37



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 2 plus 6 je
 

PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.