GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.04.2024, svátek má Marcela
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

[Celkem receptů: 130]

 1 / 13 

 
Selecí hřbet se žampiony a lanýžovým pyré

Selecí hřbet se žampiony a lanýžovým pyré

K podzimu, zvláště u nás na Valašsku, zvěřina odnepaměti patří. Můj praděda měl lesy, zvěřina se u nás doma připravovala po několik generací. Mám ji moc rád, představuje pro mě pravou chuť přírody. Pochutnám si na kančí kýtě s šípkovou omáčkou, zvěřinovém guláši, rád dělám selecí hřbet z divočáka, říká Pavel Václavík, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna ve valašských Velkých Karlovicích

více zde...

 
Pečená vepřová panenka se špenátovým krémem, zapečené bramborové noky

Pečená vepřová panenka se špenátovým krémem, zapečené bramborové noky

Jednoduché, ale skvostné jídlo, které se hodí jako slavnostní večeře pro každou příležitost.

více zde...

 
Řecké Tzatziki

Řecké Tzatziki

více zde...

 
Lahodné kuře po francouzsku

Lahodné kuře po francouzsku

„Základem tohoto jednoduchého, ale velmi dobrého, lehkého a přitom efektního jídlajsou brambory a kuřecí prsa. Suroviny zcela běžné v každé kuchyni, ale v tomto receptu připravené s francouzským šmrncem. Existují různé varianty, my jsme si oblíbili tu s hrubozrnnou hořčicí,“ říká Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.

více zde...

 
Paprika plněná masem s jemným knedlíkem

Paprika plněná masem s jemným knedlíkem

Nejdříve si připravíme veškeré výše uvedené suroviny. Směs na mleté maso Maggi promícháme s vodou a mletým masem. Papriky vyčistíme, naplníme masovou směsí a naskládáme...

více zde...

 
Roláda z kuřecích prsou

Roláda z kuřecích prsou

Kuřecí prsa rozklepejte přes potravinářskou fólii z obou stran. Potom z parmazánu nakrájejte tenké...

 

více zde...

 
Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Koleno důkladně omyjte a nařízněte na několika místech. Z ostatních surovin připravte marinádu, kterou pečlivě vetřete do naříznutých oblastí kolena. Nechte marinovat v lednici cca 12 hodin. Koleno vložte do pekáče a zalijte zbytkem marinády. Pečte při teplotě...

více zde...

 
Pečená kýta selete divočáka s bylinkami, pivním sabayonem a chřestem

Pečená kýta selete divočáka s bylinkami, pivním sabayonem a chřestem

Nesolenou kančí kýtu vložíme do marinády z rozmixovaných bylin, pepře a oleje na 24 hodin. Vyjmeme z marinády, osolíme, zprudka opečeme na pánvi a dále pečeme v troubě při teplotě 160 °C. Chřest oškrábeme a povaříme v osolené...

více zde...

 
Plněný lank steak se sýrem provolone, bylinkami a chilli papričkami

Plněný lank steak se sýrem provolone, bylinkami a chilli papričkami

Nejdříve si připravíme výše zmíněné suroviny, které budeme v průběhu přípravy pokrmu potřebovat. Flank steak (Aberdeen Angus) nejdříve posolíme, rozřízneme a připravíme...

více zde...

 
Grilovaná žebra marinovaná v omáčkách Jack Daniels

Grilovaná žebra marinovaná v omáčkách Jack Daniels

Smíchejte všechny suché ingredience v míse a žebra z obou stran lehce potřete olivovým olejem. Poté obalte ve směsi koření, vložte do misky nebo plechu, překryjte fólií a nechte v lednici na hodinu nebo přes noc...

více zde...

 
[Celkem receptů: 130]

 1 / 13 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.