GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Grilovaná žebra marinovaná v omáčkách Jack Daniels

 

 

Grilovana zebra marinovana v omackach Jack DanielsIngredience (pro 4 osoby)

1 omáčka Jack Daniels® Rich Honey (medová) nebo Jack Daniels® Hot Chilli (chilli)
500-600 g zadních žeber pro každého
2 lžíce olivového oleje


20 ml soli
10 ml čerstvě mletého černého pepře
10 ml citronového pepře
20 ml kajenského pepře
20 ml mírně pálivého chilli prášku
10 ml suché hořčice
10 ml hnědého cukru
5 ml sušeného česneku
5 ml skořice

 

Příprava:

Smíchejte všechny suché ingredience v míse a žebra z obou stran lehce potřete olivovým olejem. Poté obalte ve směsi koření, vložte do misky nebo plechu, překryjte fólií a nechte v lednici na hodinu nebo přes noc odležet.


Zahřejte troubu na 180 °C a nechte žebra péct, dokud se maso nezačne oddělovat od kostí. Pak žebra vyndejte a nechte vychladnout. Maso by mělo jít od kostí lehce odtrhávat rukama. Žebra lze připravit i den předem a použít druhý den.


Zahřejte gril. Žebra umístěte stranou s masem dolů a tak 4 minuty nechte opékat, pak je otočte a opékejte ještě asi další 2-3 minuty. V pánvi lehce ohřejte grilovací omáčku Jack Daniels a nechte ji zhoustnout. Omáčkou potřete žebra a dejte je na pár minut zpět na gril. Pak už můžete servírovat.

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

15.05.2012 - 06:44:39



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 6 plus 10 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.