GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 27.02.2021, svátek má Alexandr
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Pečená kýta selete divočáka s bylinkami, pivním sabayonem a chřestem

Suroviny na 4 porce: 800g kýty, 1 svazek čerstvých bylinek, 1 lžíce drceného bílého pepře, 150 ml oleje, 500 g zeleného chřestu, 50 g strouhanky, 30 g másla, 5 vajec, 100 ml polotmavého piva, špetka skořice, 50 ml pomerančové šťávy, sůl, pepř


Nesolenou kančí kýtu vložíme do marinády z rozmixovaných bylin, pepře a oleje na 24 hodin. Vyjmeme z marinády, osolíme, zprudka opečeme na pánvi a dále pečeme v troubě při teplotě 160 °C. Chřest oškrábeme a povaříme v osolené vodě asi 3 minuty. Vyndáme z vody a necháme okapat. Před podáváním krátce orestujeme na másle a posypeme opraženou strouhankou. Oddělíme žloutky a ve vodní lázni je vyšleháme do pěny. Pak postupně přiléváme pivo a šleháme omáčku 5-7 minut do krémova. Ochutíme pomerančovým likérem a skořicí. Pečenou kýtu servírujeme řezem nahoru, přiložíme chřest a částečně přelijeme pivní omáčkou. Jídlo můžeme ozdobit v másle podušenými a osolenými sherry rajčátky a bylinkou.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Josef Brda, šéfkuchař hotelu Palace, Praha
30.05.2012 - 08:52:18



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 6 plus 7 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

19.12.2008 - Na SAUVIGNON FORUM 2008 kralovala vína z Nového Zélandu

Ve čtyřleté olympijské periodě se na jihu Moravy koná mezinárodní ...

11.05.2018 - Naši vinaři přivážejí 57 medailí z New Yorku

Moravští a čeští vinaři uspěli na mezinárodní soutěži Great American ...

11.05.2018 - Japonský pivní hit jde na trh v Česku

Když před třemi desítkami let japonská společnost Asahi uvedla na ...

13.09.2017 - ČERSTVÉ A PŘESNĚ PODLE VÁS VAPIANO KONEČNĚ V PRAZE

Čerstvé domácí těstoviny a voňavá pizza připravené před vašima ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2021 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.