GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.04.2024, svátek má Vojtěch
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Mečoun, celerové rizoto a opečený brambůrek



Suroviny na 4 porce: rýže arborio 200 g, šalotka 50 g, bílé víno 100 ml, Maggi Slepičí bujón Premium 300 ml, máslo 100 g, řapíkatý celer 100 g, mini brambůrky 400 g, mečoun 800 g, parmazán 80 g, sůl 4 g, pepř 1 g, olej 10 ml.




Krok 1
Šalotku nakrájíme najemno a orestujeme na rozpáleném oleji dosklovata. Rýži propláchneme pod studenou vodou, přidáme k šalotce a dále restujeme cca 2 min.

Krok 2
Poté přilijeme bílé víno, necháme odvařit alkohol a pak přiléváme připravený Maggi Slepičí bujón Premium. Rýži vaříme za občasného přilévání vývaru na mírném plamenu asi 12 min.

Krok 3
Mečouna rozporcujeme na 200gramové porce. Nasolíme a opepříme z každé strany. Na pánvi rozpálíme olej a mečouna restujeme z každé strany cca 2 minuty.

Krok 4
Na konec přidáme máslo, parmazán, očištěný najemno nakrájený řapíkatý celer, dochutíme solí a pepřem.

Krok 5
Brambůrky očistíme a vaříme se slupkou v osolené vodě doměkka. Uvařené brambůrky rozpůlíme a opečeme na másle.
Krok 6
Hotové rizoto vkládáme pomocí lžičky do připravených kroužků z řapíkatého celeru.

Krok 7
Před samotným servírováním pokrmu přichází na řadu konečné dozdobení listy salátu.

Krok 8
Mečouna s celerovým rizotem a opečenými mini brambůrkami podáváme překrojeného pro vyniknutí struktury masa.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Patrik Bečvář, Kuchař restaurace Zlatá Praha hotel
28.12.2011 - 16:16:05



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 6 plus 2 je
 

copy2021Zib 01.03.2024 05:59:59
業界で最高な品質に挑戦します!"ブランドN級品ブランドコピー 代引き,スーパーコピー時計,ブランドN級品,楽天コピーブランド,,偽物ブラン日本最大級の最高のスーパーコピーブランド財布激安代引き販売店,スーパーコピー時計の激安老舗.!国内No.1時計コピー工房,アフターサービスも自ら製造したスーパーコピー時計なので、技術力でお客様に安心のサポー トをご提供させて頂きます }}}}}} https://www.copy2021.com/product/detail/16179.htm https://www.copy2021.com/product/detail/6650.htm
 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.