Suroviny na dvě porce: pšeničné kroupy, filety ze pstruha, pórek, domácí bylinkové máslo, rybí vývar, máslo, šalotka, blanšírovaná mrkev s celerem, klíčky z červené řepy, citron
Krok 1Připravíme si potřebné suroviny: pšeničné kroupy, filety ze pstruha, pórek, domácí bylinkové máslo, rybí vývar, máslo, šalotka, blanšírovaná mrkev s celerem, klíčky z červené řepy, citron
Krok 2Na másle orestujeme šalotku a přidáme pšeničné kroupy, osolíme a vše budeme chvilku "nasucho" restovat. Poté zalijeme bílým suchým vínem a znovu restujeme.
Krok 3Víno se bude vyvařovat. Jakmile se vyvaří, zalijeme rybím vývarem, tak aby byly kroupy téměř ponořené.
Krok 4Filety ze pstruha osolíme, opepříme a zakápneme citronem. Mezi dva filety vložíme bylinkové máslo.
Krok 5Pstruha opatrně svážeme spařeným pórkem a opečeme na olivovém oleji po dobu 1 minuty z každé strany. Poté necháme pstruha dopéct, v troubě, a to po dobu 8-10 minut.
Krok 6Mezitím stále restujeme kroupy do doby, než se vývar vyvaří. Celý proces se opakuje do té doby, než budou kroupy na skus, al dente.
Krok 7Na pánvi necháme zpěnit máslo a přidáme blanšírovanou zeleninu - mrkev a celer -, kterou ještě osolíme a opepříme.
Krok 8Hotový pokrm před samotným podáváním ještě dozdobíme klíčky z červené řepy, blanšírovanou mrkví a celerem a lehce pokapeme olivovým olejem.
Autor: Jiří Vyšata20.02.2012 - 09:33:42
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)