GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

[Celkem receptů: 80]

 1 / 8 

 
Hachis parmentier (Starofrancouzské zapečené brambory s hovězím)

Hachis parmentier (Starofrancouzské zapečené brambory s hovězím)

Kaši rozmíchejte ve vodě o teplotě 85 °C. Zeleninu nakrájejte na kostičky, orestujte na oleji, přidejte maso, podlijte vínem a duste do měkka. Omáčku Demi Glace rozřeďte vodou, přidejte k dušené...

více zde...

 
Zapékané plněné palačinky s bramborovou kaší a houbami

Zapékané plněné palačinky s bramborovou kaší a houbami

Všechny suroviny na palačinky rozmixujeme ponorným mixérem ve vysoké nádobě na hladké těsto, které přecedíme přes jemné síto a necháme 30 minut odpočinout. Z hladkého těsta upečeme po obou...

více zde...

 
Slezské bramborové noky

Slezské bramborové noky

Kaši rozmíchejte ve vodě o teplotě 85 °C a poté ochlaďte. Těsto rozdělte na čtyři části. Jednu část nahraďte bramborovou moučkou, přidejte...

více zde...

 
Bramborové noky

Bramborové noky

Bramborovou kaši vsypte do vody o teplotě 85 °C, takto připravenou kaši ochlaďte a poté přidejte vejce a mouku. Směs zpracujte na jednolitou hmotu, utvořte...

více zde...

 
Pirohy s tvarohem

Pirohy s tvarohem

Mouku je třeba zpracovat s horkou vodou, mlékem a ostatními složkami, odstavit na 30 minut. Kaši rozmíchejte ve 230 ml vody o teplotě 85 °C. Měkký tvaroh, studenou bramborovou kaši, osmaženou a ochlazenou...

více zde...

 
Zapečené papriky s kuskusem, mozzarellou a rajčaty

Zapečené papriky s kuskusem, mozzarellou a rajčaty

Kuskus zalijeme vývarem a necháme asi 10 minut stát. Papriky si mezitím rozkrojíme na poloviny, očistíme, zakápneme olivovým olejem a dáme na chvíli do vyhřáté trouby, aby trochu...

více zde...

 
Pečený plátek lilku s barevnou oblohou

Pečený plátek lilku s barevnou oblohou

Lilek rozkrojíme podélně na třetiny. Každou třetinu opět rozkrojíme podélně, ale nedokrojíme, abychom silný plátek rozložili jako knihu. Opatrně potřeme olivovým olejem, lehce osolíme a na velké ploché...

více zde...

 
Chřestový salát s paprikami

Chřestový salát s paprikami

Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia. Podélně rozpůlené papriky přetřeme olejem a potom je rozkrojenou stranou dolů položíme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme péct patnáct minut. Následně z paprik odstraníme slupku, nakrájíme je na proužky, zbavíme semínek a v misce je...

více zde...

 
Mango kalamárový salát

Mango kalamárový salát

Olihně vykucháme, očistíme a nakrájíme na kousky o velikosti sousta. V míse smícháme limetkovou šťávu, cukr, rybí omáčku a nasekanou čili papričku zbavenou...

více zde...

 
Pomerančový salát s fenyklem a cibulí

Pomerančový salát s fenyklem a cibulí

Pomeranče oloupeme na čistou dužninu a rozdělíme na dílky. Fenykl a cibuli nasekáme na menší kousky. Kousky fenyklu, pomeranče a cibule smícháme...

více zde...

 
[Celkem receptů: 80]

 1 / 8 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.