GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 28.03.2024, svátek má Soňa
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Chřestový salát s paprikami

 

(rozpis na 4 porce)


2 středně velké červené papriky
2 středně velké žluté papriky
1/4 šálku olivového oleje
2 stroužky česneku
1/2 kg zeleného chřestu
1 lžíce balzamika
sůl a čerstvě mletý pepř


Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia. Podélně rozpůlené papriky přetřeme olejem a potom je rozkrojenou stranou dolů položíme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme péct patnáct minut. Následně z paprik odstraníme slupku, nakrájíme je na proužky, zbavíme semínek a v misce je zalijeme olejem s utřeným česnekem, solí a pepřem.


Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, do ní vložíme chřest svázaný nalehko přírodním provázkem. Měl by být zbaven dřevnatých konců. Otýpku chřestu umístěte do hrnce tak, aby jeho špičky vykukovaly na hladinu. Nechte vařit tři minuty. Než uplynou, přichystejte si mísu s vodou a ledem. Jakmile je chřest hotový, vytáhneme jej z vařící vody a krátce v míse s ledem ochladíme.


Zchlazený chřest osušíme a nakrájíme na třícentimetrové špalíčky. Troubu předehřejeme na 230 stupňů Celsia. Do zapékací misky vyskládáme polovinu paprik, na ně dáme chřest. Lehce osolíme a opepříme. Poklademe zbylými paprikami a pokapeme ochuceným olejem, v němž byly papriky naloženy. Pečeme necelou čtvrthodinu. Na závěr pokapeme balzamikem. Podáváme horké s bagetou.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

03.05.2012 - 06:40:57



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 8 plus 3 je
 

BagssjpPorie 05.03.2024 00:31:21
海外直営店直接買い付け!★ 2020年注文割引開催中,全部の商品割引10% ★ 在庫情報随時更新! ★ 実物写真、付属品を完備する。 ★ 100%を厳守する。 ★ 送料は無料です(日本全国)!★ お客さんたちも大好評です★ 経営方針: 品質を重視、納期も厳守、信用第一!税関の没収する商品は再度無料にして発送します}}}}}} https://www.bagssjp.com/product/detail-2131.html
 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2010 - Španělský hotelový řetězec zbrojí v Česku na další expanzi

NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.