1 / 4
Galbani brambory s pokličkou
Brambory uvaříme ve slupce a po uvaření necháme vychladnout. Studené brambory oloupeme. Z každé brambory seřízneme vršek jako pokličku a vnitřek brambory vydlabeme. Pokličky z brambor odložíme...
více zde...
Domácí kečup
Rajčata a cibuli pokrájíme a dáme spolu s ostatními přísadami na 3 hodiny vařit do úplného rozvaření. Koření důkladně ve hmoždíři rozdrtíme a přidáme k rajčatům. Rozvařenou hmotu přepasírujeme a přidáme...
Zapečené nové brambory
Brambory pečlivě omyjeme. I se slupkou je nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Vodu ve větším hrnci přivedeme k varu, osolíme ji a brambory v ní povaříme asi...
Gratinované brambory dauphinoise
Troubu předehřejeme na 180 °C. Oloupeme brambory a nakrájíme je rovnoměrně na milimetrová kolečka. Šlehačku přivedeme k varu ve velké pánvi, přidáme česnek, ostatní bylinky a trochu...
Krokety z jasmínové rýže plněné černou olivou
Jasmínovou rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Po vychladnutí tvoříme malé krokety o průměru 4 cm, které plníme...
Bramboráková roláda s houbovou náplní
Oloupané brambory nastrouháme z půlky najemno z půlky nahrubo, přidáme koření, vejce, trošku smetany, česnek a osolíme. Usmažíme tenký bramborák zhruba o velikost 15 x 25 cm. Na trošce sádla orestujeme...
Čokoládový koláč s jahodovým krémema čerstvým ovocem
Standardně připravený korpus pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 30 minut. Rozmačkané jahody s nasekanými lístky máty smícháme s tvarohem a vyšlehanou...
Pappa al pomodoro s marinovanými ryzci
Ryzce nakrájíme na plátky a necháme marinovat v dresinku z citronové šťávy a stejného množství olivového...
Bernské brambory
Brambory dáme vařit ve slupce. Až se uvaří, oloupeme je. Oloupané brambory najemno nastrouháme a dáme na rozehřáté máslo. Pomalu mícháme tak dlouho, dokud...
Pommes Anna
Brambory nakrájíme na tenké nudličky, nejlépe na "mandolíně". Pokud ji nemáme, tak po celé délce brambor na asi 2mm plátky a pak na délku také. Dvoumilimetrová tloušťka je velmi...
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)