GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 22.08.2019, svátek má Bohuslav
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

[Celkem receptů: 38]

 1 / 4 

 
Galbani brambory s pokličkou

Galbani brambory s pokličkou

Brambory uvaříme ve slupce a po uvaření necháme vychladnout. Studené brambory oloupeme. Z každé brambory seřízneme vršek jako pokličku a vnitřek brambory vydlabeme. Pokličky z brambor odložíme...

více zde...

 
Domácí kečup

Domácí kečup

Rajčata a cibuli pokrájíme a dáme spolu s ostatními přísadami na 3 hodiny vařit do úplného rozvaření. Koření důkladně ve hmoždíři rozdrtíme a přidáme k rajčatům. Rozvařenou hmotu přepasírujeme a přidáme...

více zde...

 
Zapečené nové brambory

Zapečené nové brambory

Brambory pečlivě omyjeme. I se slupkou je nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Vodu ve větším hrnci přivedeme k varu, osolíme ji a brambory v ní povaříme asi...

více zde...

 
Gratinované brambory dauphinoise

Gratinované brambory dauphinoise

Troubu předehřejeme na 180 °C. Oloupeme brambory a nakrájíme je rovnoměrně na milimetrová kolečka. Šlehačku přivedeme k varu ve velké pánvi, přidáme česnek, ostatní bylinky a trochu...

více zde...

 
Krokety z jasmínové rýže plněné černou olivou

Krokety z jasmínové rýže plněné černou olivou

Jasmínovou rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Po vychladnutí tvoříme malé krokety o průměru 4 cm, které plníme...

více zde...

 
Bramboráková roláda s houbovou náplní

Bramboráková roláda s houbovou náplní

Oloupané brambory nastrouháme z půlky najemno z půlky nahrubo, přidáme koření, vejce, trošku smetany, česnek a osolíme. Usmažíme tenký bramborák zhruba o velikost 15 x 25 cm. Na trošce sádla orestujeme...

více zde...

 
Čokoládový koláč s jahodovým krémema čerstvým ovocem

Čokoládový koláč s jahodovým krémema čerstvým ovocem

Standardně připravený korpus pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 30 minut. Rozmačkané jahody s nasekanými lístky máty smícháme s tvarohem a vyšlehanou...

více zde...

 
Pappa al pomodoro s marinovanými ryzci

Pappa al pomodoro s marinovanými ryzci

Ryzce nakrájíme na plátky a necháme marinovat v dresinku z citronové šťávy a stejného množství olivového...

více zde...

 
Bernské brambory

Bernské brambory

Brambory dáme vařit ve slupce. Až se uvaří, oloupeme je. Oloupané brambory najemno nastrouháme a dáme na rozehřáté máslo. Pomalu mícháme tak dlouho, dokud...

více zde...

 
Pommes Anna

Pommes Anna

Brambory nakrájíme na tenké nudličky, nejlépe na "mandolíně". Pokud ji nemáme, tak po celé délce brambor na asi 2mm plátky a pak na délku také. Dvoumilimetrová tloušťka je velmi...

více zde...

 
[Celkem receptů: 38]

 1 / 4 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

04.08.2010 - Nejlepší bary v Česku

Bugsys Bar zařadil časopis Newsweek mezi dvacet nejlepších barů světa. ...

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

18.06.2017 - První boutique hotel na Šumavě láká na delikatesy francouzského šéfkuchaře

Restaurace Nebespán v Kašperských Horách je synonymem špičkové zážitkové gastronomie ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2019 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.