(rozpis na čtyři porce)
1 kg rajčat4 krajíce pšeničného chleba2 stroužky česneku3 lístky bazalky5 ryzcůolivový olejšťáva z půlky citronusůl, pepř
Ryzce nakrájíme na plátky a necháme marinovat v dresinku z citronové šťávy a stejného množství olivového oleje.
Rajčata oloupeme a nakrájíme na kusy, dáme na studený olej s celými stroužky česneku a několika lístky bazalky. Lehce osolíme. Necháme teplotu pomalu stoupat, až obsah hrnce přivedeme k varu.
Chleba nakrájíme na větší kostky, lehce pokapeme olejem a dáme péct do trouby, dokud nezezlátne. Ve chvíli, kdy začnou rajčata v hrnci vřít, přidáme k nim kostky chleba.
Pak vše necháme dvacet minut péct v troubě vyhřáté na 150 stupňů.
Vyjmeme lístky bazalky a stroužky česneku.
Jídlo se může servírovat teplé i studené, v obou případech ho poklademe plátky ryzců.
Rada na závěr:Rajčata půjdou lépe oloupat, když je předtím krátce spaříme.
Autor: Andrea Accordi16.08.2010 - 10:57:06
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)