GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Galbani brambory s pokličkou

 

 

 

Galbani brambory s poklickouDoba přípravy 45 minut | hlavní chod | 4 porce | vegetariánský recept |


Recept na brambory trochu jinak.

 

Ingredience


• 8 brambor
na ozdobu
• 4 ředkvičky
• 1 svazek rozmarýnu
• 50 g parmazánu
• 1 rajče
• špetka soli
na potření
• 5 cl olivového oleje
náplň
• 250 g brokolice
• 200 g Mozzarelly Galbani
podle chuti
• 1 kopeček bazalkového pesta

 

Postup přípravy


Brambory uvaříme ve slupce a po uvaření necháme vychladnout. Studené brambory oloupeme. Z každé brambory seřízneme vršek jako pokličku a vnitřek brambory vydlabeme. Pokličky z brambor odložíme stranou.


Uvaříme si brokolici rozdělenou na růžičky, nejlépe na pařáku. Mozzarellu nakrájenou na kostičky přidáme k nakrájené brokolici a promícháme. Přidáme špetku bylinkové soli. Směsí naplníme brambory a přiklopíme bramborovou pokličkou. Galbani brambory s pokličkou pokapeme olivovým olejem, do pokličky zapíchneme snítku rozmarýny a dáme péct v pekáčku do trouby nebo můžeme použít remosku. Pečeme asi 30 minut. Těsně před dopečením posypeme parmazánem.


Galbani brambory s pokličkou ihned podáváme. Dvě brambory na talíři ozdobíme nakrájenou ředkvičkou, rajčetem, ale můžeme použít třeba i mandarinku a šlehačku. Záleží na chuti a stavu lednice a spíže. Galbani brambory s pokličkou lze jíst i studené, přílohu lze obměňovat.

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

28.06.2012 - 09:49:39

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.