Suroviny: Vlašské a pekanové ořechy, cukr moučka, olivový olej, citronová šťáva, černá čokoláda, vajíčka.
Pracovní postup - Ořechové pesto: V domácím mixéru smícháme Â1/2 dílu vlašských ořechů, Â1/2 dílu pekanových ořechů, Â1/2 dílu cukru moučka, 1 díl kvalitního olivového oleje a kávovou lžičku citronové šťávy.
Dortík: Ve vodní lázni rozpustíme černou čokoládu, žloutky a máslo. Bílky vyšleháme do pevného sněhu a opatrně metlou vmícháme do vlažné směsi. Celé necháme asi 1 hodinu odpočinout v lednici. Těsto dále plníme do vymazaných formiček asi z jedné poloviny a pečeme v troubě při teplotě 180 °C asi 8 minut. Upečený dortík z formičky vyndáme, měl by být na prostředku jemně nedopečený, a podáváme se zmrzlinou a ořechovým pestem. Čokoládový dortík je jedním z klasických teplých dezertů, je vyroben z hořké čokolády s vyšším obsahem kakaa. Tento dezert velmi oceníte nejen v těchto chladných dnech, ale i jako vrchol slavnostní hostiny, chuť čokolády se snoubí s vanilkovou zmrzlinou doplněnou ořechovým pestem. K dezertu doporučuji dezertní víno s vyšší kyselinkou, například Chapoutier Banyuls.
Autor: Martin Ševít, Šéfkuchař, Le Palais Hotel Prague21.05.2012 - 08:57:12
NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...
Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...
V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)