GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 29.03.2024, svátek má Taťána
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Horký čokoládový dortík s ořechovým pestem a domácí vanilkovou zmrzlinou

 

 

Suroviny: Vlašské a pekanové ořechy, cukr moučka, olivový olej, citronová šťáva, černá čokoláda, vajíčka.

Pracovní postup - Ořechové pesto: V domácím mixéru smícháme Â1/2 dílu vlašských ořechů, Â1/2 dílu pekanových ořechů, Â1/2 dílu cukru moučka, 1 díl kvalitního olivového oleje a kávovou lžičku citronové šťávy.


Dortík: Ve vodní lázni rozpustíme černou čokoládu, žloutky a máslo. Bílky vyšleháme do pevného sněhu a opatrně metlou vmícháme do vlažné směsi. Celé necháme asi 1 hodinu odpočinout v lednici. Těsto dále plníme do vymazaných formiček asi z jedné poloviny a pečeme v troubě při teplotě 180 °C asi 8 minut. Upečený dortík z formičky vyndáme, měl by být na prostředku jemně nedopečený, a podáváme se zmrzlinou a ořechovým pestem. Čokoládový dortík je jedním z klasických teplých dezertů, je vyroben z hořké čokolády s vyšším obsahem kakaa. Tento dezert velmi oceníte nejen v těchto chladných dnech, ale i jako vrchol slavnostní hostiny, chuť čokolády se snoubí s vanilkovou zmrzlinou doplněnou ořechovým pestem. K dezertu doporučuji dezertní víno s vyšší kyselinkou, například Chapoutier Banyuls.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Martin Ševít, Šéfkuchař, Le Palais Hotel Prague
21.05.2012 - 08:57:12



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 10 plus 4 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2010 - Španělský hotelový řetězec zbrojí v Česku na další expanzi

NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.