GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

Jahodová láska

 

 

Suroviny: Čerstvé jahody, dětské piškoty, smetana, želatina, moučkový cukr, karamel, strouhaný kokos, likér z růžových růží.


Pracovní postup: Rozmixujeme čerstvé jahody s cukrem, přidáme nabobtnalou plátkovanou želatinu a vše smícháme s vyšlehanou smetanou. Při plnění do srdcových formiček začínáme klást dospodu piškoty marinované v likéru z růžových růží, dále vrstvu směsi z jahod a želatiny. Potom začínáme přidávat piškoty a nakonec poslední vrstvou je opět směs jahod, smetany a želatiny. Dortík necháme ztuhnout a vyjmeme z formy. Boky natřeme vyšlehanou smetanou a obsypeme strouhaným kokosem. Zdobíme čerstvými jahodami, lesním ovocem a karamelem. Na dekorování můžeme použít vanilkovou omáčku ochucenou Grand Marnier likérem.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Vladimír Kovařič, kitchen director, Diplomat Hotel
21.05.2012 - 08:59:29



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 10 plus 8 je
 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.